Torbalı Belediyesi’ndeki ‘huzur hakkı’ tartışmalarının bir benzeri Bergama’da yaşanmaya başladı. Bergama Belediye Meclisi’nin İYİ Partili üyesi Olgu Altuğ Kemaller, bazı bürokratların ve meclis üyelerinin belediyeye ait şirketlerden ‘huzur hakkı’ aldığını iddia etti. “Hiçbir iş yapmadan çeşitli isimler altında ayda 7 bin lira huzur hakkı alan meclis üyesi arkadaşlarımız var” diyerek açıklamalarına başlayan İYİ Partili Kemaller, “Daha önce de ‘çifte maaş alan meclis üyeleri var’ diyerek konuyu meclis gündemine getirmiştik. Bu işin aslında iki ayağı var; öncelikle şu anda bir meclis üyesi arkadaşımız belediyeye ait ve faal olmayan bir şirkette yönetim kurulu üyeliği yapıyor ve her iki şirketten ayda toplamda 7 bin lira yönetin kurulu üyeliği kaynaklı huzur hakkı alıyor. İşin ikinci ayağına gelecek olursak yine aynı şekilde çalıştırılan belediye bürokratları da var. Örneğin, belediyede insan kaynaklarında çalışıyor ve aynı zamanda belediye şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği yaptığı için ek olarak 3 bin 500 lira maaş alıyor” diyerek, belediye bünyesinde bu şekilde çalışan isimler olduğunu öne sürdü.

‘TOPLAMDA 7 İSİM’

Konuyla ilgili daha önce yanıtlanması istemi ile bir soru önergesi de verdiğini belirten İYİ Partili meclis üyesi Kemaller, “Ne yazık ki cevap vermediler. Ardından Bilgi Edinme Kanunu’na göre sordum ve tarafıma verdikleri yazılı dilekçede Beta A.Ş.’den 6, Bakırçay A.Ş.’den ise 1 kişinin huzur hakkı aldığı bilgisini verdiler. Kısacası bu durumda olan çok isim var. Ancak içlerinde bir tane de meclis üyesi arkadaşımızın bulunması dikkatleri çok çekiyor” ifadelerini kullandı.

‘YANLIŞ BULUYORUZ’

Son olarak, “Yönetim kurulu üyeliği karşılığında ücret beklenecek bir iş değildir” sözleriyle açıklamalarına devam eden Kemaller, “Bu yaşananları son derece yanlış buluyoruz. Yönetim kurulu üyeliği gönüllülük esaslıdır. Kaldı ki meclis üyeliği gelir beklemeksizin gönüllü yaptığımız bir çalışmadır. Bu işin manevi boyutu bizi mutlu etmesi gerekirken maddi bir çıkar maksatlı yapılmış. Bergama’da yerel seçim dönemindeki propagandalarında ‘Gönül belediyeciliği’ vurgusu yaptılar. Burada kimin gönlü alınıyor? Bergama’nın gönlünün alınmadığı ortada. Bizler bugüne kadar yatırım yapmamaları konusunda Sayın Başkan’ı eleştirmiştik. O da bize bunun nedeni olarak belediye bütçesinin yetersizliğini işaret etmişti. Bir taraftan Sayın Başkan para olmadığından şikayet ederken, diğer yandan bazı kişilere iki maaş vermekte hiçbir sakınca görmüyor. Bizler bu yönetim anlayışını son derece yanlış buluyor ve ‘Gönül belediyeciliği’ ile çıkılan yolda Bergama’nın gönlünü kıra kıra işler yapılmasından vazgeçilmesini istiyoruz.” diye konuştu. Yağmur Gülü / Özel Haber