Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini geride bıraktı. Cumhur İttifakı’nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 52.16 oy oranıyla seçimi kazandı. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47.84’lük oy aldı. Millet İttifakı’nın temsilcilerinden Saadet Partisi’nin İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

‘SİYASETİ TERÖR ÜZERİNDEN ÇOK İYİ YÜRÜTTÜ’

“Millet sandığa gitti, belli bir tercih yaptı. Elbette ki muhalefetin beklentisinin dışında bir sonuç çıktı. Biz dahil olmak üzerine tüm muhalefet partileri böyle bir sonuç beklemiyordu” sözleriyle açıklamalarına başlayan Erduran, “Ancak nihayetinde demokrasi sandıktan geçiyor. Milletimiz sandığa giderek bir tercihte bulundu, buna saygı duymak gerekiyor. Burada neyi eksik neyi yanlış yaptığımızı düşünmemiz ve bu konuda çalışmamız lazım. Eğer bunca ekonomik sıkıntıya rağmen hala AK Parti bu ülkede 50 artı 1’i alabiliyorsa demek ki gözden kaçan bazı noktalar var. Bunları tespit etmek lazım. Yoksa bunca sosyal ve ekonomik çöküntüye rağmen bu millet herhalde bile isteye gidip AK Parti’ye oy vermez. Elbette ki bazı algılar var. Bu algıları AK Parti güzel kullandı. Siyasetini terör üzerinden çok iyi yürüttü. Benim görüşüm; siz karşı bir algı yürütemezseniz sürekli o algı altında müdafaa yapmazsanız bu durum halk karşısında çok da kabul görmüyor. Dolayısıyla artık Türkiye ve dünyada siyaset gerçekler üzerinden değil algı üzerinden yürüyor. Ben bu konuda eksik kaldığımız kanaatindeyim. Yine de sonuçlar hayırlı olsun” dedi.

‘HERKES GÜCÜ YETTİĞİ KADAR ÇALIŞTI’

İzmir özelinde de değerlendirmelerde bulunan Saadet Partili Erduran, “Saadet Partisi il ve ilçe teşkilatları İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi ile hakikaten güzel çalıştı. Çünkü Saadet Partisi’nin İzmir’in 30 ilçesinde teşkilatı var, bu bir avantajdır. Biz her ilçemizde elimizden geldiği ölçüde büyük gayret ile çalıştık, özveri gösterdik. Diğer ortakların Saadet Partisi kadar ilçe teşkilatı belki yok ama onlar da çalıştı. Saadet Partisi 30 ilçe teşkilatlanmasının verdiği avantaj ile CHP ile beraber en hızlı ve en yoğun çalışan teşkilattı. Bence herkes gücü yettiği kadar çalıştı. İzmir’de alınan sonuç kötü diyemeyiz ama daha iyi de olabilirdi. Bunlar da ileriki süreçte masaya yatacaktır. Siyaset yapıyoruz, toplumun psikolojisini iyi yakalamak lazım. Algıları çözmek lazım. Algı basit bir mesele değil, bir kelime ile 85 milyonun üzerinde ciddi algılar oluşturuldu. Toplum o nedenle işsizliği düşünmedi, ekonomiyi ve sosyal yapıyı düşünmedi. Algı o kadar kuvvetliydi ki her şeye hakim geldi” diye konuştu.