Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda önceki hafta çıktığı karşılaşmada 90+8'inci dakikada yediği golle Altınordu'ya 2-1 mağlup olan siyah-beyazlılar, dün de Göztepe karşısında aynı durumu yaşadı. Göztepe önünde uzatma bölümüne 1-0 önde giren Altay, bu kez 90+3'üncü dakikada kalesinde gol görüp 1-1'lik beraberliğe razı oldu. Bu sezon 1-0 kaybettiği Pendikspor deplasmanında 90+7'nci dakikada, 2-1 mağlup olduğu Denizlispor deplasmanında 90'ıncı dakikada, 1-0 yenildiği evindeki Adanspor karşılaşmasında 90+2'nci dakikada yediği gollerle yıkılan Altay, 5 maçta son anlarda direnemeyince toplam 6 puanı elinden kaçırdı. Maç fazlasıyla düşme hattının 5 puan önünde yer alan siyah-beyazlılar, bu hafta deplasmanda Boluspor'la karşılaşacak. Bu maçın ardından küme düşen Denizlispor'u konuk edecek Altay, 37'nci haftayı bay geçip son sınavında evinde Tuzlaspor'la karşı karşıya gelecek.

PAIXAO DALYA İLE ZİRVEDE

Altay'ın 38 yaşındaki usta golcüsü Marco Paixao, dün Göztepe'ye penaltıdan attığı golle birlikte siyah-beyazlı forma altındaki toplam gol sayısını 100'e çıkardı. 2018-19 sezonunda bu yana İzmir ekibinde görev yapan Portekizli santrfor, 3 kez gol kralı olduğu 1'inci Lig'de bu sezon 18 gole ulaşarak yine zirveye yerleşti. Altay tarihinde Mustafa Denizli'den sonra 100 gole ulaşan ikinci futbolcu olan Paixao, 1'inci Lig'de 94, Süper Lig'de 2, kupada ise 4 kez rakip fileleri havalandırdı. 100'üncü gole ulaşıp tarihe geçtiği maçta galibiyet son anda kaçınca buruk sevinç yaşayan Paixao, maç sonrası sahaya 2.5 yaşındaki oğlu Enzo'yla indi. Küçük Paixao, babasıyla birlikte top oynayıp, babasının gol attığı ağları taraftarların tezahüratları eşliğinde havalandırdı.

TUNA ÜZÜMCÜ MEMNUN

Altay Teknik Direktörü Tuna Üzümcü, Göztepe ile 1-1 berabere kalarak ligde kalma adına çok önemli 1 puan aldıklarını dile getirdi. Teknik patron Üzümcü, "Öne geçtiğimiz maçta Eric ve Naderi'nin birlikte sakatlanması oyun planımızı ve oyunun dengelerini bir miktar bozdu. 90+3'e kadar oyunu tutmayı bildik ama bir anlık aksiyonda yediğimiz golle berabere biten müsabakada galibiyeti kaçırdığımız için üzgünüz. Aldığımız 1 puan ile yolumuza devam ediyoruz" dedi.

BİR PUANA İKİ FİRE

Altay'da ön libero Ceyhun ve sol bek Efe gördükleri sarı kartlar nedeniyle Boluspor deplasmanı öncesi cezalı duruma düştü. Siyah-beyazlılarda orta saha oyuncusu Zeki'nin 2 maçlık cezası ise sona erdi. Sefa ve Murat Berkan'ın tedavilerinin sürdüğü İzmir ekibinde sakatlık yaşayan Björkander ve Naderi'nin durumları hafta içinde netlik kazanacak. (DHA)