Egemen SAYIN- EGE TELGRAF- Spor Toto 1'inci Lig'de ligin bitimine 9 hafta kalırken, haftasonu birbirinden zorlu mücadeleler yaşandı. Geride kalan 29 haftada Samsunspor topladığı 63 puan ile rakipleri karşısında ciddi bir avantaj yakaladı. Namağlup Samsunspor’u 54 puan toplayan Eyüpspor takip ediyor. Ligin üçüncü sırasında ise 53 puan ile Çaykur Rizespor yer alıyor. Geçtiğimiz süreçte 52 puan toplayan Sakaryaspor, Altay karşısında aldığı 3-1 mağlubiyet ile yarışta yara aldı.

 RAHAT NEFES ALDI

Spor Toto 1'inci Lig'de alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Altay, zirveyi hedefleyen Sakaryaspor'u evinde 3-1 yenerek 2'de 2 yaptı. Bu sonuçla İzmir ekibi 31 puana yükselirken, rakip takımların da puan kaybetmesi keyiflendirdi. Altay, geçtiğimiz hafta da Erzurumspor’u 4-2 mağlup etmeyi başarmıştı. Ligin 9 Nisan’da topladığı 41 puan ile ligin 11’inci sırasında yer alan  Bandırmaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

KRAL PAİXAO TAKIMI SIRTLIYOR

Siyah beyazlı ekip, Sakaryaspor karşısında özellikle hücum hattında oynadığı efektif futbol ile göz doldurdu. Portekizli oyuncu Marco Filipe Lopes Paixao attığı gollerle takımı sırtlamaya devam ediyor. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’na oynadığı 27 maçta 16 kez fileleri havalandıran Paixao  Sakaryaspor karşısında da gol sevinci yaşadı.