Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Galatasaray, yarın saat 20.30’da Nef Stadyumu’nda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak. Çeyrek final müsabakaları tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Galatasaray - Başakşehir eşleşmesinin kazananı yarı finalde MKE Ankaragücü - Trabzonspor eşleşmesinin galibi ile mücadele edecek.

Kupada 2. randevu

Galatasaray ile Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası’nda bugüne kadar 1 kez rakip oldu. İki takım kupada 2016-2017 sezonu son 16 turunda karşı karşıya geldi. Tek maç usulüne göre oynanan mücadeleden turuncu-lacivertliler 2-1’lik skorla galip ayrılıp, tur atlayan taraf oldu. Galatasaray ile Başakşehir son olarak Spor Toto Süper Lig’de Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynadı. Sarı-kırmızılılar müsabakadan 7-0’lık skorla galip ayrıldı.

İki takımın kupa yolu

Galatasaray, bu sezon Türkiye Kupası'na 3. turdan başladı ve Kastamonuspor'u 7-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar, daha sonra 4. turda Ofspor'u 2-1, 5. turda Ankara Keçiörengücü'nü 1-0 ve son 16 turunda da Alanyaspor'u eleyerek çeyrek finale yükseldi. Başakşehir ise kupada 5. turda Göztepe'yi 3-1 ve son 16 turunda da Fatih Karagümrük'ü penaltılarla eleyerek çeyrek finale çıktı.

Okan Buruk ile Emre Belözoğlu 2. kez rakip

Futbolculuk dönemlerinde Galatasaray ve Inter'de beraber top koşturan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, antrenörlük kariyerlerinde bugüne kadar bir kez rakip oldu. Bu sezon Süper Lig'in ilk yarısında oynanan maçtan Buruk galip ayrıldı.

Rekabetteki farklı skorlar

Galatasaray, Başakşehir ile rekabetteki en farklı skoru 7-0'lık skorla elde etti. Turuncu-lacivertliler ise sarı-kırmızılıları 5-1 ve 4-0 mağlup ederek rakibine karşı en farklı skorları aldı. İki takım arasında ayrıca 3-3 gibi gollü bir müsabaka da bulunuyor.

Son 10 maç

Galatasaray ile Başakşehir arasında hepsi Süper Lig olmak üzere oynanan son 10 maçta sarı-kırmızılılar 5, turuncu-lacivertliler de 1 kez sahadan galip ayrıldı. 4 müsabaka ise berabere sona erdi. Galatasaray 19 kez rakip fileleri havalandırırken, Başakşehir de 4 kez gol sevinci yaşadı.

Kadir Sağlam düdük çalacak

Galatasaray ile Başakşehir arasında oynanacak karşılaşmayı hakem Kadir Sağlam yönetecek. Sağlam'ın yardımcılıklarını Mustafa Sönmez ile Volkan Ahmet Narinç yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Burak Pakkan olacak. (İHA)