Buğra TOKMAKOĞLU- EGE TELGRAF- Spor Toto 1’inci Lig’de normal sezonun bitmesine 7 hafta kalırken, birbirinden heyecanlı mücadeleler yaşanıyor. Geride kalan haftalarda aldıkları sonuçlarla taraftarlarına sevindiremeyen Altay ile Altınordu, kritik mücadelede karşı karşıya gelecek. Liginde üst üste aldığı galibiyetlerle sevinen Altay, son mücadele Beyçimento Bandırmaspor’a 2-1 mağlup olması moralleri bozdu. Düşme hattından uzaklaşmaya çalışan siyah beyazlı ekip geride kalan 30 haftada 31 puan toplayabildi. Ligde 29 mücadeleye çıkan Altınordu ise 26 puan toplayabildi.

ALTINORDU’NUN DERBİ KARNESİ ZAYIF

Şu ana kadar Göztepe ile 2, Altay’la da 1 kez karşı karşıya gelen Altınordu rakiplerinden puan alamazken, gol dahi atamadı. İlk olarak Gürsel Aksel Stadı’nda Göztepe’nin karşısına çıkan Altınordu, müsabakayı 1-0 kaybetti. Sezonun ikinci yarısında Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’nda bu kez Göztepe’yi ağırlayan Altınordu, sahadan 1-0’lık mağlubiyetle ayrıldı.

KRİTİK DERBİ

Ligde iki İzmir temsilcisi kritik bir viraja giriyor. Düşme hattından uzaklaşmak için mücadele veren iki takım da alacakları galibiyet ile rahat nefes almak istiyor. Siyah-beyazlılarda Bandırma deplasmanında kırmızı kart gören takımın en formda isimlerinden sol kanat Eren Erdoğan ve sarı kart cezalısı konumuna düşen Salih Sarıkaya, Altınordu’ya karşı forma giyemeyecek. Mücadele 13 Nisan Perşembe Alsancak Stadyumu'nda oynanacak.