Egemen SAYIN-EGE TELGRAF- Sezona iddialı kadrosuyla giriş yapan Pınar Karşıyaka, taraftar desteğiyle birlikte şampiyonluk parolasıyla yola çıktı. Play- off sıralamasına dördüncü sıradan giren Karşıyaka beşinci sıradaki Frutti Extra Bursaspor ile eşleşti. Bu sezon 21 maçı kazanan 9 maçı kaybeden Karşıyaka özellikle iç sahada 11 maçını kazanarak sahasında yenilmesi zor bir takım olduğunu tüm lige gösterdi. Kendi sahasında ilk 3 sırada bulunan takımlardan sadece Türk Telekom’a boyun eğen Karşıyaka, Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’i İzmir’den eli boş göndermeyi başardı.

AVRUPA HEDEFLERİ GERÇEKLEŞMEDİ

Avrupa’da FIBA Şampiyonlar Ligi’nde boy gösteren Pınar Karşıyaka’nın Avrupa macerası Play-in turunda sona erdi. İspanya deplasmanında UCAM Murcia takımına yenilen Pınar Karşıyaka son 16 turuna kalamadan Avrupa’ya veda etti ve tamamen lige odaklandı.

ERİC MCCOLLUM SAHNEDE

Oyun kurucu pozisyonda ligi tanıyan ve bu ligde daha önce adından defalarca kez söz ettirmiş olan Eric McCollum’un kadroya katılmasıyla birlikte skor anlamında eli rahatlayan Karşıyaka’da, McCollum takımının en skorer oyuncusu olmayı başardı. McCollum takımın asist anlamında da öne çıkan isimlerden biri oldu. Sezonu 128 asistle tamamlayan McCollum, Kenan Sipahi’nin 131 asistinden sonra en çok asist yapan ikinci isim oldu.

HEDEF YARI FİNAL

Geçtiğimiz sezon çeyrek finalde Anadolu Efes’e elenen Pınar Karşıyaka bu sefer çeyrek final aşamasında takılmak istemiyor. İlk maçı uzatmalar sonucunda 91-83 kazanan İzmir ekibi, ikinci maçı kazanıp adını yarı finale yazdırmak istiyor. Daha önce bu sezon Bursa’da 106-99 kaybeden Karşıyaka bu sefer Bursa’dan galibiyetle İzmir’e dönmek istiyor.

KAZANAN GALATASARAY YA DA TÜRK TELEKOM İLE EŞLEŞECEK

Pınar Karşıyaka – Frutti Extra Bursaspor eşleşmesinin galibi Galatasaray ve Türk Telekom arasında oynanacak serinin galibi ile eşleşecek. İzmir ekibi bu sezon Galatasaray ile oynadığı iki maçı kazandı ancak Ankara ekibi Türk Telekom karşısında iki maçta da sahadan mağlup ayrıldı.