Sağlıkçılar, koronavirüs salgını sürecinde zor şartlar altında çalışırken çok tartışılan 'Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifi' AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanları için alınması gereken önlemler tartışılırken, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda AK Parti’nin İnfaz Paketi görüşmeleri öncesinde partilerin önerileri görüşüldü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in, sağlıkta şiddet yasası teklifinin doğrudan Meclis gündemine alınması için verdiği önerge AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Meclis Genel Kurulu’nda teklif üzerinde söz alan Şeker, vekil kimliğiyle değil, hekim kimliğiyle konuşacağını belirterek özetle şunları dedi:

“Bir buçuk yılda 20 bin sağlıkçı şiddete uğradı”

“Üç gün biz halk olarak sağlıkçıları alkışladık ama sonrası üç nokta, boşluk. Eğer biz halkla birlikte alkışladığımızın ötesinde, Meclis olarak bu sağlıkta şiddet yasasını çıkartmayacaksak ne farkımız kaldı sokakta alkış yapandan. Sadece alkış yetmez, biz sorumlulukları yerine getirelim istiyoruz. “Teklif bir buçuk yıldır komisyonda bekliyor. Bu sürede 20 bin, son 7 yılda 90 bin sağlıkçı şiddete uğradı, 2005 ila 2019 yılları arasında dokuz hekim görevlerinin başında öldürüldü.

“Sağlık çalışanlarına Meclis’ten moral desteği sağlayalım”

Şeker, “Sağlık çalışanlarının önümüzdeki günlerde daha büyük bir mücadele azmine ihtiyaçları var ve bu sıkışan sağlık kapasitesinden dolayı daha fazla şiddete uğrama durumu söz konusu. Bunun için biz bu görevimizi yapalım ve bu yasayı bir an önce gündeme alıp, yasa teklifimizi yasa olarak buradan çıkartıp halk için mücadele veren sağlıkçılarımıza Meclis’ten bir moral desteği sağlayalım. Bu koronavirüs pandemi döneminde bize düşen sorumluluk budur.” dedi.