Berna Sever / EGE TELGRAF- Yerel seçime giden yolda siyasi partiler çalışmalarına devam ediyor. İzmir’in güzel ilçesi Beydağ’da seçim çalışmalarına son sürat devam eden İYİ Parti Beydağ Belediye Başkan Adayı Yasin Kırmızı, süreci ve ilçede yaşanan gelişmeleri Ege Telgraf’a anlattı. Kırmızı, genç ve dinamik bir ekiple Beydağ’ın tüm sorunlarını çözerek ilçenin değerine değer katmak için yola çıktıklarının altını çizdi.

Beydağ’ın ilçe olarak insanlar tarafında bilinmediğini ve yeterli değeri görmediğini söyleyen Kırmızı, “Devlet tarafından öksüz, büyükşehir tarafından yetim bırakıldığınızda bu oluyor. Bir taşa bile muhtaç Beydağ haline geliyorsunuz. Oysaki dinamikleri ve gelir seviyesi çok yüksek. İnsanların huzur ve refah içinde yaşayabileceği çok güzel bir ilçe ama emekli yuvası haline gelmeye başladık. Yaşlılarımızın sorunları sürekli artıyor. Sosyal tesislerimiz yok. Beydağ'a gelen öğretmenlerimiz, memurlarımız Beydağ'da konaklama ihtiyacı duymuyor. Bunların hepsi göz önüne alındığında büyük bir sorun yumağı haline geliyor. Kendi yağıyla, tuzuyla kavrulan bir ilçeyiz” açıklamalarında bulundu.

‘BEŞ YIL ÇEŞMELERİNDEN SU AKMAYAN YERLER VAR’

CHP Genel Başkanı Özel: Türkiye'de yeni bir çağ, yeni bir çığır açacağız CHP Genel Başkanı Özel: Türkiye'de yeni bir çağ, yeni bir çığır açacağız

İlçedeki nüfus azalışını önlemek için projeler ürettiğini söyleyen Kırmızı, ilçenin su sorununa değindi. Kırmızı, “On altı mahallemizde 0-2 yaş grubumuz yok. 1988 ile 2020 arasında 61 bin canlı göç vermişiz. Gençlerimizi sürekli kaybediyoruz. Buna karşı bir şeyler yapmalıyız. Bakacak olursak bazı mahallelerimizde su yok. Oysaki barajımız var. Beş yıldır çeşmelerinden su akmayan evlerimiz var. Üretim yollarımız yenilenmiyor. Doğal afette yangın tehlikesi yaşayabilecek yeşil bir ilçeyiz. Maalesef bunların tedbirleri yok. Şebekesi olmayan mahallelerimiz var. Merkezde yaşayan insanlar yüzünüzü yıkayabiliyor, su tedariki de istenilen şekilde. Bornova'da, Buca'da veya Karabağlar'da bir sokakta 15 bin kişi yaşayabiliyor. Oraya çabuk hizmet götürebilirsiniz. Fakat Beydağ'da on iki bin nüfus var.  Bu sayı günden güne eriyor ve biz maalesef bunu hissetmeye başladık. Biz, Büyükşehir’in sırtında yük müyüz, değil miyiz?” sorusunu yöneltti.

Whatsapp Image 2024 03 20 At 10.39.02 (1)

‘ÖNLEM ÇALIŞMALARIMIZ YOK’

İlçenin tarımsal faaliyetler konusunda eksikliklerinin olduğunu söyleyen Kırmızı, “Türkiye'nin en büyük incir fabrikaları bizde. Fakat incir işlememiz yok, kestane işlememiz yok. Bursa'ya kestaneyi biz gönderiyoruz. Bursa, şu an kestanesi ile meşhur ama bizim memleketimizde bunun işletmesi dahi yok. İncirimizi, Aydınlı tüccarlarımız alır ama incir işletmemiz yok. Topraklarımız çok verimli, hayvancılıkta; insan nüfusumuzun 3 buçuk katı hayvanımız var. Süt üretiminde çok iyi durumdayız fakat süt işleme tesisimiz yok. Silajlık mısır yüzünden topraklarımızın verimi düşmüş vaziyette. Buna zirai olarak mühendislik birimimiz yeteri kadar hizmet edememekte. Kestanemizde ve zeytinimizde hastalık var, mücadele yapılamamakta. Mevsimsel geçişler artık bitki adaptasyonunu sağlamıyor. Maalesef bunlarla ilgili önlem çalışmalarımız yok” ifadelerini kullandı.

‘İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ’

İlçenin temel sorunlarına dair konuşan Kırmızı, “Eğitim, kalkınma, tarım ve sosyal belediyecilik altında 4 ana kategoride çözüm yolları ürettik. Eğitim alanında, üniversiteyi 4 yıllık kazanan öğrencilerimize minimum 3 bin liradan başlayan miktarda burs vereceğiz. Hazırlanan çocuklarımıza ise hafta sonu, atanamayan ve emekli öğretmenlerden kurulu bir ekiple kurs vereceğiz. Su fabrikası kurup suyumuzu işleyeceğiz. Barajımızın önündeki alana sera ve üretim çiftliği kuracağız. Orada istihdam sağlayacağız. Bütün kafe, restoran ve belediye düğün salonlarını harekete geçireceğiz. Bunun yanı sıra kadın kooperatifimizi harekete geçireceğiz ve festivaller düzenleyeceğiz. Beydağ’ın adını artık herkes duyacak” dedi.

Kaynak: EGE TELGRAFMuhabir: Berna Sever