İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Avusturya Büyükelçisi Gabriele Juen’i makamında kabul etti. Görüşmede, çevre odaklı projeler, yeşil kentler ve atık yönetimi gibi konular ele alındı.

YEŞİL VE AKILLI KENTLER GÜNDEMDE

Avusturya Büyükelçisi Gabriele Juen, İzmir'in ticaret merkezi olarak önemine dikkat çekti ve çevre dostu şehirler yaratma konusunda iş birliği önerisinde bulundu. Juen, özellikle Viyana’nın atık yönetimi ve çöplerin ayrıştırılması konusundaki deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını söyledi. Başkan Tugay ise, bu konuda bir saha ziyareti yapılabileceğini belirtti.

Konak Belediyesi’nden çalışanlarına büyük promosyon: 83 bin TL’lik ödeme! Konak Belediyesi’nden çalışanlarına büyük promosyon: 83 bin TL’lik ödeme!

İZMİR VE LİNZ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİĞİ ADIMLARI

Görüşmede İzmir ile Avusturya'nın Linz şehri arasında İyi Niyet Mektubu imzalandığı belirtildi. Bu anlaşmanın ileride Kardeş Kent Antlaşması’na dönüşebileceği ifade edildi.

AVRUPA İLE YAKIN İLİŞKİLER HEDEFİ

Başkan Tugay, Avrupa ülkeleri ile iş birliğine önem verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Kültürel ve coğrafi olarak Avrupa’ya yakın bir şehiriz. Daha fazla iş birliği yapmak istiyoruz.”

Kaynak: BÜLTEN