İzmir’in Menderes ve Seferihisar ilçelerinde dün başlayan orman yangınları, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılırken, bölge halkı da söndürme çalışmalarına büyük destek veriyor. Özellikle Kuyucak ve Doğanbey mahallelerinde yaşayan köylüler, traktörlerine taktıkları tankerler ve tarım ilaçlama makineleriyle yangın söndürme ekiplerine su taşıyarak müdahaleye katkı sağlıyor.

A A 20250630 38430653 38430643 I Z M I R D E K I Y A N G I N L A R D A K O Y L U L E R E K I P L E R L E O M U Z O M U Z A M U C A D E L E E D I Y O R

KIRSAL MAHALLELERDE DAYANIŞMA ÖNE ÇIKIYOR

Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar, ekiplerle birlikte omuz omuza çalışarak ormanları koruma çabalarını sürdürüyor. Seferihisar Orhanlı Mahallesi’nden 65 yaşındaki Kemal Çevre, çocukluğundan beri bölgedeki ormanları koruduğunu ifade ederek, “Milli servetimizi korumak için canla başla mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

A A 20250630 38430653 38430631 I Z M I R D E K I Y A N G I N L A R D A K O Y L U L E R E K I P L E R L E O M U Z O M U Z A M U C A D E L E E D I Y O R

İETT otobüsünde yangın çıktı, alt geçitte trafik durdu İETT otobüsünde yangın çıktı, alt geçitte trafik durdu

TRAKTÖRLERLE SU TAŞIYAN KÖYLÜLERDEN GÜÇLÜ MESAJ

Traktörleriyle yangın bölgesine su taşıyan vatandaşlar, “Vatanımız, doğamız, canımız, malımız gitmesin diye mücadele ediyoruz” sözleriyle dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Genç köylülerden 19 yaşındaki Berk Çevre ise, “Ormanlar bizim yerlerimiz, biz sahip çıkmazsak kim sahip çıkacak?” diyerek, ellerinden gelen destekle yangınla mücadeleye katkı sağlamaktan gurur duyduklarını belirtti.

Köy halkının küçük imkanlarla büyük dayanışma gösterdiği yangın bölgesinde, hem havadan hem de karadan müdahaleler yoğun şekilde devam ediyor.

Kaynak: AA