İzmir’de faaliyet gösteren Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği (TAGKGB), Kahramanmaraşlı öğretmen Ayla Kara’nın anısını yaşatmak amacıyla anlamlı bir vefa ziyaretine imza attı. Görev yaptığı okulda öğrencilerini korumak isterken hayatını kaybeden Kara, platform tarafından “Yılın Kahraman Annesi” seçildi.

AFAD duyurdu! Adıyaman'da peş peşe depremler
AFAD duyurdu! Adıyaman'da peş peşe depremler
İçeriği Görüntüle

İzmir’den Kahramanmaraş’a giden gönüllü heyet, ilk olarak Ayla Kara’nın ailesini ziyaret etti. Üniversite eğitimlerine devam eden çocukları Dilara ve Furkan Kara’ya, anneleri adına hazırlanan plaket teslim edildi. Ziyarette duygusal anlar yaşanırken, aileye İzmirli sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı destek notları da ulaştırıldı.

Vefa2

Heyet daha sonra Ayla Kara’nın kabri başına giderek dua etti ve mezarını çiçeklerle donattı. Ziyaret sırasında öğretmenin hatırasını yaşatmak amacıyla çeşitli anma mesajları paylaşıldı.

TAGKGB Dönem Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, yaptığı açıklamada Ayla Kara’nın fedakârlığının tüm topluma örnek olduğunu belirterek, “Onun cesareti ve sevgisi sadece ailesine değil, tüm topluma bırakılmış bir mirastır” ifadelerini kullandı.

Vefa3

Ziyaret kapsamında Kahramanmaraş’taki yerel yetkililerle de bir araya gelen heyet, Ayla Kara’nın adının yaşatılması için yürütülebilecek ortak projeleri değerlendirdi.

Vefa4

Ayrıca Ege Orman Vakfı iş birliğiyle, öğretmen ve öğrencilerin anısını yaşatmak amacıyla bir hatıra ormanı oluşturulacağı da açıklandı. Projenin, hem eğitim camiasına hem de toplumsal farkındalığa katkı sunması hedefleniyor. TAGKGB yetkilileri, bu tür çalışmalarla iyilik kültürünü güçlendirmeyi ve toplumsal dayanışmayı artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ