İzmir’in kültürel yaşamına değer katacak Casa Italia Kütüphanesi, törenle açıldı. İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi ve diğer önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşen açılışta, kütüphanenin iki ülke arasındaki kültürel bağları güçlendirecek önemli bir merkez olduğu vurgulandı. Marrapodi, "Kitaplar sadece okuma aracı değildir; onlar tarih, kültür, ahlak ve etik anlamına gelir. Casa Italia, bu mirası taşırken, aynı zamanda iki halkın kültürel bağlarını da yansıtan önemli bir merkez olacak" dedi.
İZMİR KÜLTÜREL HAZİNESİNE YENİ BİR EKLEME
İzmir İtalya Konsolosu Daniele Bianchi, Casa Italia Kütüphanesi’nin sadece İtalyanca eserler değil, dünyanın dört bir yanından gelen kitaplarla zenginleşeceğini belirtti. "Casa Italia, İzmir'in kültürel haritasında önemli bir yer edinecek ve akademisyenlerden sanatçılara, öğrencilere kadar geniş bir kitleye hitap edecek" dedi.
KÜTÜPHANENİN 5 BİN KİTAPLIK KOLEKSİYONU
Casa Italia, 5 bin İtalyanca eser ve 100 farklı dilde kitap sunarak geniş bir koleksiyon oluşturuyor. 1995 yılında bağışlanan 1.600 eser, kütüphaneyi Türkiye'nin en önemli arkeoloji kütüphanelerinden biri yapıyor. Romanlardan akademik çalışmalara kadar her yaş ve ilgi alanına hitap eden bu kütüphane, bilgi ve kültür dolu bir merkez olacak.