Kahramanmaraş’ta peş peşe çıkan iki orman yangınından biri kontrol altına alınırken, diğeriyle mücadele sürüyor. Türkoğlu ilçesindeki yangının ardından Dulkadiroğlu ilçesinde çıkan yeni yangın ekipleri alarma geçirdi.

TÜRKOĞLU’NDAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

İlk yangın dün sabah saatlerinde Türkoğlu ilçesi İmalı Mahallesi kırsalındaki ormanlık alanda başladı. Nedeni henüz belirlenemeyen yangına 33 araç, 3 helikopter, 160 personel ve 25 gönüllüyle havadan ve karadan müdahale edildi. Yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu bugün öğle saatlerinde kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

DULKADİROĞLU’NDA ANIZ YANGINI ORMANLIK ALANA SIÇRADI

İkinci yangın ise bugün Dulkadiroğlu ilçesi Söğütlü Mahallesi kırsalında meydana geldi. Anız yangını olarak başlayan alevler kısa sürede ormanlık alana yayıldı. Bölgeye 3 helikopter, 5 arazöz, 3 su tankı, iş makineleri ve 40 personel sevk edildi. Ekiplerin yangının daha fazla yayılmasını engellemek amacıyla hem havadan hem karadan müdahaleye devam ettiği öğrenildi.

Grand Kartal Yangını davasında 5. gün: Sanıkların savunmaları tamamlandı Grand Kartal Yangını davasında 5. gün: Sanıkların savunmaları tamamlandı

EKİPLER SEFERBER EDİLDİ

Orman Bölge Müdürlüğü koordinesindeki söndürme çalışmalarına AFAD, jandarma ve diğer kurumlar da destek veriyor. Sıcak hava ve rüzgârın etkili olduğu bölgede yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba harcanıyor.

Kaynak: İHA