Karadeniz’de ve Türkiye genelinde denizlerin biyolojik çeşitliliğini korumak amacıyla her yıl uygulanan av yasağı bu yıl da 15 Nisan itibarıyla başlıyor. Su ürünlerinin üreme ve büyüme dönemine denk gelen yasak, 31 Ağustos 2025’e kadar devam edecek. Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, gırgır ve trol ağları ile avcılığın yasaklandığı belirtildi. Aynı dönemde deniz salyangozu avcılığı da yalnızca dalma yöntemiyle serbest olacak.
Yasaklar yalnızca balık türlerini değil, belirli bölgeleri de kapsıyor. Özellikle Akçakoca ilçesindeki Melenağzı Köyü açıkları ve doğalgaz platformlarının bulunduğu sahalar, balıkçılığa tamamen kapatıldı. Bu önlemlerin, balıkların neslinin devamı ve deniz ekosisteminin korunması açısından kritik olduğu vurgulandı.
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, özellikle hamsi açısından verimli geçtiğini belirterek, av yasağı süresince küçük ölçekli balıkçıların faaliyetlerine devam edebileceğini ve halkın balık ihtiyacını karşılayabileceğini ifade etti.