Ağır hasarlı binaların yıkım işlerinin daha sağlıklı yürütülmesi ve çevrede bulunan diğer vatandaşları en az etkileyecek şekilde yapılması için gerçekleştirilen toplantıda firma temsilcilerinin sorunları dinlendi. Bunun yanı sıra vatandaşlardan Karşıyaka Belediyesi’ne iletilen şikayetler de gündeme getirildi.

“ÇÖZÜM İÇİN BURADAYIZ”

Yıkımlar esnasında vatandaşlar tarafından belediyeye iletilen şikayetleri değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım, “Karşıyaka’da yaşayan vatandaşlarımız duyarlılığı yüksek insanlar ve bu duyarlılıklarını takip konusunda da son derece ısrarlılar. O yüzden çalışmalarımızın daha sağlıklı yürümesi amacıyla karşılaşılan sorun ve sıkıntıları konuşmak, çözüm üretmek için buradayız” diye konuştu.

SAĞLIKLI BİR SÜREÇ YÜRÜTMELİYİZ

Karşıyaka Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Tuğba Yıldırım ise önemli hususlara dikkat çekerek şöyle konuştu: “Yıkım süreci başladı ve devam ediyor. Ama birkaç temel üzerindeki hassasiyetimiz belli. Öncelikle güvenlik zafiyeti temel konumuz; bununla ilgili Emniyet Müdürlüğü ve zabıtalarımız ile işbirliği içindeyiz. Bu hususta da tarafımıza bir aktarım var. Ağır hasarlı binalarımızda vatandaşlarımız eşyalarını içeriden alamadı. Benim en önemli gördüğüm kısım burası; sizler de ticari olarak faaliyet gösteriyorsunuz ve belirli isimler adı altında şikayet olduğunda sizler zarar görmek durumundasınız. Bu konuya dikkat edelim lütfen.”

“ALANDA AYRIŞTIRMA YAPILMAYACAK”

Yıkılan binalarda yapılan ayrıştırmaların kesinlikle yıkım alanında yapılmaması gerektiğini vurgulayan Tuğba Yıldırım, “Yıkım alanları içerisinde ayrıştırma konusu bu hafta içinde çok önümüze geldi. Verdiğimiz yıkım ruhsatlarında pazar günü yıkım yapılamaz diye bir ibare var; evet yıkımların aciliyeti var, izin alındığı takdirde yapılabiliyor. Ama pazar günü ayrıştırma yapıldığında çıkan ses sebebiyle daha fazla şikayet geliyor. Alanda ayrıştırma yapılmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“AYRIŞTIRMA İÇİN YER İSTİYORUZ”

Başkan yardımcısı Zeki Yıldırım ise söz konusu hükmün İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlendiğini bildirerek, “Normal koşullarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ayrıştırmanın yıkılan parselde değil döküm sahasında yapılması ile ilgili belirttiği net bir hükmü ve talimatları var. O sebeple bizim bu konuda söyleyeceğimiz şey İzmir büyükşehir Belediyesi’nden farklı olamaz” dedi. Firma temsilcileri ise söz konusu ayrıştırma ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gösterdiği ayrıştırma alanının Karşıyaka’ya çok uzak olduğunu ve daha yakınlarda kolay ulaşılabilir bir alan istediklerini dile getirdi. Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım da konuyu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ileteceğini belirtti. Ayrıca toplantıda yıkım esnasında ortaya çıkan toz sebebiyle gelen şikayetler olduğu Kentsel Dönüşüm Müdürü Tuğba Yıldırım tarafından bildirildi, yıkımda ortaya yoğun toz çıkmaması için daha fazla önlem alınması kararı verildi. Ek olarak bina yıkımlarında çevredeki binalara zarar verilmemesi için tüm önlemlerin üst düzeyde alınması gerektiği vurgulandı.