Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, 664. Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşleri kapsamında yaptığı açıklamada, Kırkpınar Er Meydanı’nın yeni bir alana taşınacağını duyurdu. Yeni alanın Edirne Sarayiçi bölgesinde, mevcut meydana sadece 670 metre uzaklıkta olacağını belirten Türkiş, taşınma sürecinin 2 ila 3 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını ifade etti.
Modern Ama Geleneksel: Yeni Tesisler Yolda
Yeni Kırkpınar alanının geleneksel mimari anlayışa sadık kalınarak, modern imkanlarla donatılacağını vurgulayan Türkiş, projeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı’nın büyük destek verdiğini söyledi. Ayrıca, Edirne Valiliği ve belediyesiyle koordineli yürütülen çalışmalar sonucunda geçici iyileştirmelerin mevcut alanda da sürdüğünü dile getirdi.
Yağlı Güreşte Ödül Sisteminde Değişiklik
Türkiş, bu yıl Kırkpınar’da önemli bir yeniliğin daha devreye girdiğini açıkladı. Yeni ödül konseptiyle, sadece puanlama değil, doğrudan galibiyet elde eden pehlivanlar da ödüllendirilecek. Bu değişimin yağlı güreşe yeni bir dinamizm kazandırması bekleniyor.
Kırkpınar Ruhuna Uygun Bir Yuva
Mevcut alanın tarihi ve manevi değerine saygı gösterileceğini belirten Türkiş, yeni tesislerin tamamlanmasının ardından da eski meydanın işlevini yitirmeyeceğini, güreşlerin burada da sürdürülebileceğini ifade etti.
“Zamanın ihtiyaçlarına yanıt verecek, hem seyirciyi hem sporcuyu memnun edecek yeni bir Kırkpınar alanı inşa edilecek” diyen Türkiş, yağlı güreşin gelecek kuşaklara daha güçlü bir miras olarak aktarılması hedefleniyor.