Konak Belediyesi Ziya Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde, 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik Akıllı Telefon Kullanım Kursu büyük ilgi görüyor. Kursiyerler, akıllı telefonları güvenle ve verimli bir şekilde kullanmayı öğrenirken, aynı zamanda telefon üzerinden yapılan dolandırıcılıklara karşı da bilgi sahibi oluyorlar. Kurs, Konak Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenleniyor.
YAŞLI BİREYLERİN DİJİTAL DÜNYAYA ADAPTESİ
Dijitalleşmenin hayatımızın her alanına girdiği günümüzde, ileri yaştaki bireylerin de bu değişime ayak uydurabilmesi büyük önem taşıyor. Konaklı yaşlılar, hastane randevularını almak, müzik dinlemek, video izlemek gibi günlük işlemlerini artık telefonları üzerinden kolayca yapabiliyorlar. Kurs, aynı zamanda internet dolandırıcılığına karşı da gerekli önlemleri öğretmeyi amaçlıyor.
KURSİYERLERİN DENEYİMLERİ
Emekli mühendis Ersen Bingöl, yaşlandıkça eski bilgilerini unuttuğunu ve kurs sayesinde bu bilgileri tazelediğini belirterek, “Yaşlı olduğumuz için zaman zaman unuttuğumuz bilgileri burada tekrarlıyoruz. Bu yaştan sonra kursa mı gidilir diyorlar, aslında bu yaşta daha çok ehemmiyet vermeliyiz” dedi.
“ÖNCE SADECE ARAMA YAPIYORDUM”
Öğretmen emeklisi Güler Timurcuoğlu, telefonunu sadece arama yapmak için kullandığını, ancak kurs sayesinde telefonunun tüm özelliklerini öğrendiğini söyledi. “Şimdi her şeyi öğrendim. Unuttuğumda defterime yazdım ve oradan bakarak hatırlıyorum. Bu kurs bana çok şey kattı” dedi.
ÖĞRENMENİN YAŞI YOK
Emekli öğretmen Ahmet Uğur ise, “Öğrenmenin yaşı yok. Hem bilgisayar hem de akıllı telefon kurslarına katılıyorum. Bu kurslar bizim için çok değerli. Burası bir okul gibi, bize her şey öğretiliyor” diyerek, Konak Belediyesi’ne teşekkür etti.
Kurs öğretmeni Kevser Arın, kursların yaşlıların beyin sağlığı üzerinde çok olumlu etkiler yarattığını belirtti. “İlk başta telefonlarından korkan kursiyerlerimiz, zamanla özgüven kazanarak kendi başlarına işlem yapabiliyorlar. Bu kurslar demans gibi unutkanlık hastalıklarına da iyi geliyor” diyerek, yaşlıların beyin sağlığını destekleyen eğitimlerin önemine dikkat çekti.