Şahsım olarak yıllardır adeta tırmalıyorum, yazıyorum, uyarıyorum. Okuyun, öğrenin, düşünün, empati yapın. Bedensel veya psikolojik sorununuz var ise. Ya saha dışında bırakın ya da oynamayın. Gel...

Şahsım olarak yıllardır adeta tırmalıyorum, yazıyorum, uyarıyorum. Okuyun, öğrenin, düşünün, empati yapın. Bedensel veya psikolojik sorununuz var ise. Ya saha dışında bırakın ya da oynamayın. Gelecek hafta oynarsınız. Önce kendinize, sonra da çevrenize zarar vermeye hakkınız yok. Herkes evinden, işinden geliyor. Evine dönecek, işine gidecek. Ne halde gelecek, geldi ? Biliyor musunuz ? Hasta çocuğunu bırakıp gelmiş olabilir. Doğum yapacak eşini hastaneye yatırmış olabilir. Ameliyatta canı ciğer olabilir. Birbirimize, birbirinize anlayış göstermek zorundayız. Hemen 'yan baktın', 'bir de seninle mi uğraşacağım' diye carlamanıza, harlamanıza gerek yok. Amatörlerden bahsediyorum. Zaten diğerleri her şeyi biliyor (!).  Hele ki bu çağda. Psikolojik destek şart. Kuralları, şartları, yönetmelikleri bilmek gerek. Hiç de zor değil. İste yeter.
ZEKİMETİNCEYİZ BİZ GELİRİZ
Rakibinize, kendi takımınıza, seyircilere, hatta hakemlere saygı duyun, hoşgörü görün, diye yazıp duruyorum. Kulüplere adeta yalvardım, yalvarıyorum. 'Kuralları öğrenin hakem eğitimcisi gelip anlatsın, ücretsiz' diye yazıyorum.  Dinleyen, anlayan. Sen ben bizim oğlan, o kadar, 1-2 takımı geçmez. O da toplasan koskoca kentte 20-30 sporcu eder. Madem siz talep etmiyorsunuz biz size geliriz. İzmiredair TV ile İzmir Kent haber TV'de programlar, yapıyoruz, katılıyoruz. Amacımız, eğitim, hizmet. Para, şöhret değil derdimiz. Eğitim dediysek anlatılmayanları tecrübemizle, yaşadıklarımızı aktarmak. İzmirspor ile Karşıyaka'nın efsanesi Zeki Yalçınkaya hocamla. 'Topa nasıl vurulur, düdük nasıl çalınır. Sahadan nasıl çıkılır. Futbolcu nasıl oynamalı, püf noktaları, küçük dokunuşlar, hakeme neden itiraz edilir, kuralları bilseniz her maçı kazanırsınız'. Temel konumuz bu. Evet, iddia ediyorum. Haddimiz de değil. TFF'ye MHK'ye bağlı değiliz. Resmi değil samimi şekilde hap yapıp içirip öğretmektir niyetimiz. Zaman çabuk geçiyor. Başkanlığını Ahmet Keser hocamızın yaptığı Fikri Altay'dan başlıyoruz. Siz de davet edin, gelelim. Öteki tarafa götürmeyelim. Bildiğimiz kadarıyla orda top, düdük yok. Her şey burda. Değerlendirin bizleri. Yarın çok geç olmadan.
ZENGİN YOKSUL, GÜZEL ÇİRKİN
Maçlara gidiyoruz, sahalarımıza bakıyoruz. Gözlemliyoruz. Bizden başka yazan yok zaten. Daha iyi şartlarda spor yapsın gençlerimiz. Olanak, kaynak da var. Öyle biliyoruz. Söz uçar yazı kalır.  Sonucunu takip de ederiz. Güzelbahçe ile Bornova Sahası elden geçirildi, spor alanına benzedi, hatta ta kendisi oldu. Teşekkürler, emek verenler sağolsun. Doğanlar, Bayraklı ile Karşıyaka Efsaneler Sahaları ilgi bekliyor, görünümü çok üzüyor. Kullanımı da çok üzücü. Hele ki Bayraklı Sahası'na özel bir yer açmak gerek. Şehidimiz Şehit Ümiz Boz'un adının verildiği saha. Işıklar yetersiz, zemin tam bir beton. Parke zemin daha yumuşak. Mesela akşam oynanan veteran maçları. Alacakaranlık kuşağı filmi oynanıyor. Bir baykuş eksik. Sağlık görevlisi yok, saha komiseri yok, ambulans yok. Personel de yok, göremedik. İşin garibi odaların anahtarları da yok. Kapılar açık, samimi. Yan tarafındaki düğün salonu ışıl ışıl. Sahayı aydınlatıyor. Zengin ve yoksul misali. İkisi de aynı kuruma ait. Biri para kazandırıyor. Diğeri kazandırmıyor, diye mi ? Bilemedim. Haydi biraz gayret.
HAKAN PAZAN'DAN BİR İLK
Sahalarımızda çok güzel şeyler oluyor. Fikir vermek, uygulamak, düşünmek harika. Saha komiserlerimiz yıllardır kendi yağlarıyla kavruluyorlar. Dernekleştiler, biraz daha iyi oldu. Ücret desen komik ötesi. Buna rağmen aşkla, şevkle çalışıyorlar. İlk zamanlarda oyuncu değiştirmeler parmakla işaret ederek, bağırarak, yine başparmakla gösterilerek yapılırdı. Çıkacak oyuncu elini göğsüne götürür, 'ben mi işareti' yapardı. Sonra A-4 kağıdına renkli numaralar yazıldı. Poşet dosyanın içine konurdu. Bir de klasöre yerleştirildi. Çıkan, giren gösterilirdi. Şimdi bir trend daha aşıldı. Genç emekçilerden Hakan Pazan, kendi cebinden dijital gösterge yaptırdı. Kullanmaya başladı, şaşılası bir durum. Adete bir devrim. İlk kez bir saha komiseri, amatör maçta kulandı hem de. SAL'a ait Sakin Şehir Seferihisar - Tezcan Grup Bozyakaspor maçında. Hakemler Emre Koçanalı, Ertaç Kuşku, Egemen Izgar ile Gözlemci Akif Gözmen de bir ilke şahit oldu. Teşekkürler Hakan Pazan. Fikir üretip, çözüm bulana, uygulayana hayranım. Konuşmakla olmaz bu işler, icraat gerek. Her şeyi başlarından beklememek gerek.
ŞÜKRÜ ÖZGÜRTAŞ'A MAŞALLAH
Unutmamalı. Yaşanmalı. Hatırlanmalı. İşte 'Spor Müzesi' bundan şart. Kente, ilçeye, köye emeği geçenler müzelerde yaşatılmalı. Anıları, oralarda toplanmalı diye boşuna yazmıyoruz. Şükrü Özgürtaş, 91 yaşında maşallah. 1940'larda İzmirspor'un hem futbolcusu hem de kulüp üyesi. Sağ açık mevkiinde, lacivert-beyazlı formayı giyen bir duayen, efsane. Mahalli lig zamanı, amatör dönemler. Yaşayan efsane Burhan amcamla Burhan Çevrem ile oynamış. Amerikan Hasan, Yalınayak Şakir, Hüsamettin Günkut ile beraber forma giymiş. Milli hakem Halil Atalık hocam ile rahmetli Doğan Emültay hocamla mahalle arkadaşı. Duayen isim Sami Özok'tan da çok bahsediyor, yad ediyor. Sağlığı, hafıza yerinde maşallah. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne girince İzmirspor'dan ayrılmak zorunda kalmış. Futbolcu olarak ayrılmış ama kalbi hala daha orada. İzmirspor sevdası yerinde. 'İzmirspor 6.Lig'de' deyip üzmek istemedim, söyleyemedim. Eşi yaşıyor, beraberler buna da maşallah. Eşrefpaşa, Üçyol, Beton Yol civarında büyümüş Karşıyaka'da oturuyor. Evi kentsel dönüşüme girdiğinden dolayı. İkisi serbest meslek, iş adamı. Üç erkek evladı var.  Murat Özgürtaş ile Yavuz Özgürtaş. Bir oğlu da Biyokimya Uzmanı Prof.Dr.Taner Özgürtaş. Niye mi yazdım. Unutmamak gerek. Müze isteyen, düşünen belediyelerimize, hatta İzmirspor kulüp çevresine, camiaya itina ile duyurulur.
GÖZLEMCİ NASIL OLUNUR ?
Dostlar, arkadaşlar, okuyucularımız soruyor sosyal medyadan, mailden. 'Gözlemci olmak istiyorum, temsilci nasıl olunur ?' Gözlemcinin hakem kökenli olması gerek. Hakemlik yapmayanlar gözlemci olamaz. 'Öyle zannet var ben biliyorum' diyeniniz varsa, geçmişte girmiştir veya şu an için çok güzel meziyetleri vardır da ondan. Bilemem. O işlere kafam çalışmaz. Temsilci, emniyet mensuplarından seçilir genelde. Stadın her yerinden, aksaklıkları yazarlar TFF'ye bildirirler.  Saha komiseri, sağlık görevlisi, hakem olmak içinse illerde dernekleri var, internetten bulup başvuruda bulunabilirsiniz. Bizden yazması, karar sizin.