Bambaşka bir dünya. Her kesimden, aileden, genetik yapıdan kişiler. Tıpkı diğer ligler gibi. 'Ağır abi ligi' aslında. Yabancı hayranlığımız var ya. İlla ne anlam...

Bambaşka bir dünya. Her kesimden, aileden, genetik yapıdan kişiler. Tıpkı diğer ligler gibi. 'Ağır abi ligi' aslında. Yabancı hayranlığımız var ya. İlla ne anlama geldiğini bilmeyenlerin çok olduğu, isimler verilecek. Sadece burası mı, lig mi ? Her yer böyle. Bakın mağaza, lokanta, restoran isimlerine, büfeler de bile. Aynı tarz. Mutlaka yabancı isim. İştah acıcı mı, ondan mı ? Vatandaş böyle istiyor, hesabına getiriyorlar. Dükkânı açan bile bilmiyor anlamını. Türkçe olmasın yeter. Çok üzülüyorum. Spor alanında da master ve veteran ismi kullanılıyor. İlk olarak atletizmde kullanılıyordu. Şimdi her yerde. Aslında ikisi de aşağı yukarı aynı anlama geliyor. Master, veteran. Masterin Türkçe karşılığı uzman, ihtisaslaşmış, yüksek lisans yapmış anlamına geliyor. Veteran da ehil, usta, işinin piri anlamı var. Ne farkı var ? İlki daha resmi, yüksek öğrenimde de kullanılıyor. Futbol gibi hatalar oyununda, özellikle de sahada oynayan, forma giyene uzman, usta gibi sıfatlar verilmesi çok anlamsız geliyor. Hata yapan usta, boş kaleye gol atamayan uzman olur mu ? Herkes hata yapar, bu alemde
'AĞIR ABİ LİGİ'
Alternatif yaş grubu, akranlarım, yaşıtlarım, hatta biraz daha küçük yaşta olanlar spor yapıyor. Dedik ya. Türlü türlü insan var diye. Hepsi iş güç sahibi, emekli olanı var. Torunu olan var. Dünür, kayınpeder, dede yani. Var mı ötesi ? Sporun bilincinde olan, sağlığının kıymetini, yaşamın özünü bilen de var. Bilmeyeni, farkında olmayanı da. Çok geniş bir yelpaze yani, tam bir mozaik. Geçmişte yaşayamayanı da şu an hala geçmişi yaşayanı da mevcut. Düzenli antrenman yapanı da var. Yarım köfte ekmeği gömüp üstüne bir sigarasını tellendirip sahaya çıkanı da. Eleştirmek değil derdim. Sonra ne mi oluyor. Sonra çenemize vuruyor. Her şeye itiraz. Öyle sansalar da. Kimse Messi değil, kimse Collina değil. Hayatının golünü atsan ne olur ki ? Geçmişte kaldı her şey. Anı yaşamak var iken. Nefes alıyorsun, ayağın yere basıyor.  Yetmez mi ? Şükretsene. Çık sahaya topunu oyna. Hakkını ver. Her maçı kazansan, bütün kupaları alsan ne olur ? Kalp kırdıktan, gönül yıktıktan sonra. Lafım herkese değil. Anlayan anlar. İyi ki azınlıktalar. Ama dışardan bu güzel ligi, kötü göstermeye yetiyor. Dost acı söyler.
DAHA GÜZEL OLACAK
TFF hakem ataması yapıyordu., vazgeçildi. Yaşının, kemale ermenin hakkını vermek gerekmez mi ? Evladın belki de torunun yaşında, gepgenç hakem. Tamam onlar hata yapıyor, yapacak da. Tıpkı sizin gibi. Dön sırtını git. İlla bir tepki mi vermen lazım. Hakkın yendiyse geçmişte, başka yerde ara. Hesap yeri değil saha.  Akıllarda büyük insan, büyük kaptan, büyük sporcu diye kalsanız. Etkilemeye çalışarak, ya Rab hep bana hep bana. Diye davranmak. Spora hiç de uygun değil. Yeri saha değil. Yermek veya övmek değil amacım. Zaten işin bilincinde olan var da onların yüzü suyu hürmetine bu işler güzel gidiyor. Bozmamak gerek. Önceleri tek federasyon, tek lig, tek grup hakemlerdi. Sorun arttı mı azaldı mı, net bir cevap veremem. Çok zor. Şimdi üç federasyon var. Mitoz gibi bölündüler, çoğaldılar. TFF ile İHK elini eteğini çekince dört hakem grubu oldu. Çoğunluğu klasmanda görev yapmış yaşlısın diye istenmeyen, küstürülen daha 30 yaşındaki hakemler. Tek federasyon, tek hakem platformu. Olur mu, olsa ne olur ? Onu da bilemiyor. İşte bu farklı oluşumları bir çatı altında topladı EMF. Çok da iyi oldu. Festival gibi 8.yıl kutlaması yaptı. Nice nice yıllara gençler. Ara ara aramızı bozmaya çalışan çıksa da seviyorum sizleri, saygı duyuyorum ve de takdirle takip ediyorum. Yolunuz açık olsun.
DÜNYA MASTERLER GÜNÜNDE
Ege Masterler Federasyonu, harika bir başkan ve de fevkaladenin fevkinde bir de yönetim kurulu var. EMF, 5 aralık Dünya Masterler Günü nedeniyle eşlerle birlikte kutlama yaptı. Davet edildim, sağ olsunlar plaket de hazırlamışlar. Gerek yoktu ama. İyi ki varsınız. Rahmetli babam Mehmet Aydınoğlu 'Seviş ile geviş berabermiş' derdi. Cennet mekân. Şimdi daha iyi anlıyorum. Paylaşırsan değer görürsün, bu böyle. Başka anlamlara çekilmesin lütfen. Pozitif düşünce şart, sahada da. Rahatsızlığım nedeniyle katılamadım. Bornova Şehit Er Âdem Bilaloğlu Sosyal Tesisleri'nde Bornova Belediye Başkanı Dr.Mustafa İduğ'un da katkılarıyla yapıldı. 46 kulübe ve emek verenlere plaket hazırlandı, verildi.
GÖKÇAM AİLESİNE SEVGİLERİMLE
Şerafetin Gökçam Akhisar'ın öz evladı, Akhisarspor hayranı. Her zaman yanında. İyi günde kötü günde. Üç büyük yerine memleketinin takımını, ekmeğini yediği suyunu içtiği, büyüdüğü yetiştiği yerin takımını tutan adamdır Şerafettin ağabeyim. Uzun zamandır, tedavi görüyor. Allah'ım şifalar versin. Güzel insandır, gönül adamıdır. Masterlerde, veteranlarda mutlaka olması gereken bir insan evladıdır. Var zaten. Unutmadılar da. Haldun Dokel başkanlığındaki ekip. Ağır ilaçlar aldığı için, tedaviyi aksatmadı baloya gidemedi.  Kenan Evci aldı, yerine plaketini. Hayat arkadaşı, can yoldaşı Aynur Gökçam hanımefendiye ve de evlatları Şule Gökçam Zeybekoğlu ile Tuğberk Gökçam kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Şerafettin kaptanıma destek oldukları için. Seviyorum sizleri güzel aile.
BİRLEŞTİRİCİ HALDUN DOKEL
İşte muhteşem yönetim. Ötekileştirmeyen, birlik olan yönetim kurulu. Eşleriyle birlikte katıldılar. Bu oluşumun bugünlere gelmesinde eşlerin desteği azımsanmayacak kadar çoktur. Eşlerle katılabilenlerin adlarını yazayım istedim. Zaman onore zamanı. Emek veren, arka plandaki kahramanlara, gizli en büyük güçlere selam olsun. Sibel - Haldun Dokel, Saadet - Ali Osman Tunç, Yasemin - Abdullah Özüdoğru, Ayşe - Ersin Bakış, Ercan Güvenli, Maksut Göncü, İsmail Çelebi, Ahmet Bekdoğdu, Timur Adıyaman. Sevgiler, saygılar. Bu dünyaya değer katan futbolcuyken idolüm, adamlığı efendiliğiyle örnek olan, master veteran alemine varlığıyla büyük katkısı olan İzmirspor'un Pıtırcık'ı Nihat Umut hocama, Semra yengeme de selam olsun.
SPORU SEVEN KALİTEDİR
İzmir Barosu avukatları Hakan Toramanoğlu, Eray Mutlu, Turgay Göller, Bekir Tatar, Ayşın Kuruç ile Ahmet Y.Bartan, Tuncay Uzel, Şerafettin Gökçam, Selçuk Ergeldi, Ferid Karahan, Halit Şavlı, Mert Can Çelik, Hatice - Hakan Küçükturan, Sevgi Soykan, Özgür Daşdelen, Onur Turan, Nurettin Kılır, Serpil Ateşçi Temel, Murat Ağbulak, Recep Çolak, Av.Osman Yılmaz, Cenk Karslı, Nihat Umut (Pıtırcık), Seyfi Gül, Suavi Yardımoğlu, Metin Aydınoğlu, Yüksel Borucu, Selim Atlaer, İlkay Girgin, Uğur Eren, Ogün Yılmaz, Prof.Dr.Necdet Budak, Efkan Muhtar ile Dr.Mustafa İduğ'a plaket verildi. Haldun Dokel kardeşime ve tüm emekçilere sevgi ve saygılarımla. Spora emek veren, sporcuya destek olan, spor yaptıran ve de bundan mutluluk, huzur bulan kişiler çok değerlidir benim için, çalışırken değer vermek gerek. Bu yazı, bu nedenle yazılmıştır. Tek amacı da budur. Bahtınız açık olsun, yanınızdayım.
...