İnsan yetiştirmek, topluma kazandırmak, iyi işlere imza atmak, küçük yaştaki evlatları 'iyi birey, iyi vatandaş, iyi sporcu' olacak kıvama getirmek. Çetin, zorlu bir yol. Çalışma...

İnsan yetiştirmek, topluma kazandırmak, iyi işlere imza atmak, küçük yaştaki evlatları 'iyi birey, iyi vatandaş, iyi sporcu' olacak kıvama getirmek. Çetin, zorlu bir yol. Çalışmak, emek vermek gerek. Böyle insanlara hayranım, hem yetiştirene, katkı sağlayana, hem de yetişene. Nedense hep arka planda kalıyor. Böylesi güzel insanlar, yetiştirenler. Ön plana çıkmıyorlar, çıkmak istemiyorlar, çıkamıyorlar, çıkartılmıyorlar. Çünkü onlar da öyle yetiştiği için. Meziyet değil görev, sıradan, rutin yapılması gereken, olması gereken bir tutum ve yaşam biçimi olarak görüyorlar. Olayın formülü de bu. Maalesef güzel ülkem, hak etmeyenlerle, kaymağını yiyenlerle dolu. 18 yaşına gelmişe 'Ben yetiştirdim' deyiveriyor, utanmadan, yüzsüzce. Hazır geliyor önüne, kandır kandırabildiğin kadar.
ALT YAPI ŞART, MUTLAKA
80'li 90'li yıllarda hakemliğim, spor yazarlığımın en cevval zamanında SHÇEK vardı. Çocuk yetiştirdiler, insan yetiştirdiler, sporcun yetiştirdiler. Bornova'da yerleri vardı, oraya gitmişliğimiz, bizzat görmüşlüğümüz de vardır. Harika ortam, yuva, aile hatta maaile. İşleri, görevleri, meslekleri ama. Can-ı gönülden, gönüllü, samimi, en büyük hayır gözüyle bakınca, daha anlamlı oluyor. Yılların gönül adamı Kadir Akbulut, şimdinin 50'ye merdiven dayamış gençlerine emeği çok geçti.  Allah razı olsun Kadir Baba'dan. Bekir Öcal'ı da unutmam, örnek sporcu Nevzat Yuca'yı da.
BAŞKAN KÖROĞLU VE EKİBİ
Hayat bir döngüdür işte böyle. İşte o yetişen Nevzat kardeşimiz, şimdi devraldığı bayrağı yukarılara taşıyor. T.C. Karayolları Yolspor Kulübü'nde yönetici oldu. Fabrika gibi futbolcu, sporcu yetiştiriyorlar. Hem de zeki, çevik ve ahlaklı. TCK emeklisi, Milli hakem Osman Cengiz'in de emekleri de unutulmaz. Başka işler değil, oyun kuralları konusunda. Öyle bir yönetim kurulu var ki. İşleri, güçleri. Akılları, fikirleri alt yapıda. Çok büyük destek veriyorlar, önem zirvede. Hal böyle olunca her yıl alt yapıdan cevherler çıkıyor. Gökhan Ķöroğlu başkanlığındaki Serkan Bay, Hüseyin Maral, Çoşkun İz, Nevzat Yuıca, Tezcan Aksoy, Zafer Arıkan, Kadir Akdeniz ile Şahin Yandım'dan oluşan yönetimi kutlarım.
TALİ DEĞİL ANA YOL
6 yaşında Yolspor'a ilk adımını attı Çınar Akdeniz, babası Kadir Akdeniz de çok gururlu. U-12 takımında harikalar yarattı. Kocaeli'ndeki bir turnuvada Beşiktaş ailesi Çınar'ı fark etti. Efsane futbolcu, alt yapım koordinatörü Mehmet Ekşi de anında kaptı. 2011 doğumlu Çınar gibi daha onlarca sporcu var, yuvadan uçan. U-11 ile U-12'de forma giyen Emre Dadak da alt yapıya önem vermesiyle tanınan Gençlerbirliği'nde transfer olma başarısını gösterdi. Emre de 4 yıllık Yolsporlu olarak adını yazdırdı.
BU YOLDA DEVAM
Hüseyin Nuh Çiftlik Bucaspor'a, Arslan Sarp Vardaroğlu Menemenspor'a, Ferhat Öztaşdelen Kuşadasıspor'a giden İzmir'i ve Yolspor'u temsil edecek isimler. Başkan Serkan Köroğlu ve ekibi alt yapıya büyük önem verirken, alt yapı teknik adamlarının emekleri de yadsınamaz. Genç nesil antrenörler Nihat Kurtulan ile Recep Yaman, yönetici Nevzat Yuca da en büyük paya sahip olanlar. Alt yapıya, yıllardır çok önem veren bu sütunların yazanı olarak. Malzemecisinden, aşçısından, şoföründen, temizlik görevlisinden, herkesin emeği, payı var. Bilirim. Emektarları, emekçileri kutlar, transfer olan, sırasını bekleyen evlatlarımıza üstün başarılar diliyorum. Yolları bahtları açık olsun. Yılmak yok, yolunuz da dosdoğru. Bu yolda devam.