Ekmek parası kazanmak için Malatya'dan İzmir'e gelip, Basmane’deki kaldığı küçük otel odasında dünyanın hayalini sığdıran 11 yaşındaki Zeki Bıkcan hayaline bir adım daha yaklaştı. İleride Louis Armstrong, Dizzy Gillespie ya da Miles Davis gibi kendi nefesini, müziğini dünyaya tanıtma amacı güden gencin çabaları sonuç verdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın yetenek sınavına giren Bıkcan, üstün başarıyla kabul edildi. Küçük müzisyen 6 yaşında ilk enstrümanını çalmaya başlayıp, 9 yaşında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nı kazandıktan sonra maddi gerekçelerle eğitimine ara vermişti. Uzun süredir sokak müzisyenliği yaparak aile ekonomisine katkı sağlayan Bıkcan, İzmir'e de bu yüzden gelmiş, Ege Telgraf'ın haberiyle hikayesini anlatma fırsatı bulmuştu. Alsancak'ta müzik yaparken İzmir Festival Orkestrası Kurucu Şefi ve Yaşar Üniversitesi Trompet Sanat Dalı Öğretim Üyesi Uğur Sayınbatur ile yolları kesiştikten sonra eğitim hayatını sürdürmek için çalışmalara başlayan Zeki Bıkcan konservatuara 7. sınıftan devam edecek.

‘EN MUTLU GÜNLERİMDEN’

Hayallerime bir adım daha yaklaştığını ifade eden Bıkcan, "Ben hem sesimi dünyaya duyurmak hem de benim gibi hayaller kuran yaşıtlarıma ve küçüklerime örnek olmak istiyorum. Çalıştığınız ve istediğiniz zaman başarabiliyorsunuz. Belki de hayatımın en mutlu günlerinden biriydi. Artık annem ve kardeşim de yanımda. Bana destek olan başta Hocam Uğur Sayınbatur olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi'ne ve çalışanlarına ve elbette herkese teşekkür ederim. Çok çalışıp bana verilen desteğin karşılığını vermek istiyorum" ifadelerini kullandı.

AÇIKLANDIĞINDA SOKAKTAYDI

Küçük Müzisyen'e yol ışığı olan Akademisyen Uğur Sayınbatur, küçük çocuğun yoğun bir müfredat ile karşı karşıya kaldığını belirterek, "Zeki tüm dezavantajlı koşullara rağmen kısa sürede elinden gelenin en iyisini yaptı. Hayali için çok çalıştı, sabretti ve başarılı oldu. Ona hayatın herkes için zor olduğunu ancak hevesle, güzel bakışlarla buna sarılması gerektiğini anlatıyorum karşılaştığımdan beri. Müziğin iyilik halini felsefe yapmasını öğütlüyorum hep. O da bunu hiçbir zaman unutmuyor. Bu süreç heyecan dolu oldu hepimiz adına. Kendim için dahi böyle bir heyecan duymamıştım açıkçası. Sınav sonucu açıklandığında hemen telefona sarıldım Zeki'yi aradım. Genelde telefonu kendisi ya da babası açar. Bu kez annesi açtı, şaşırdım bende. İnanın sınav açıklandığı gün dahi Zeki, eve katkı sağlamak için sokakta müzik yapmaya gitmek zorunda kalmış. Ama sonuç olarak kazandı ve hayatında yeni bir pencere açıldı" dedi.

‘BABAYA İŞ BULALIM’

Küçük çocuğun eğitim masrafları için İzmir'deki çeşitli kurumlar harekete geçti bile. Ancak ailenin geçimi için iş arayan babasının da iş bulması gerekiyor. Sayınbatur, "Nevvar Salih İşgören Vakfı'ndan Sayın Mahir Dinç sesimizi duydu ve Zeki'ye burs verilmesi konusunda harekete geçti. Yine Bostanlı Rotary Kulübü'nden Ayşe Hanım da bu konuda destek verecek. Bu süreçte yanımızda olan her kurum ve kuruluşa da ayrıca teşekkür etmek gerekir. Ancak önemli nokta şu ki Zeki'nin babasının ailesinin yeme, içme, barınma gibi genel masraflarını karşılayabilmesi için kalıcı bir işe ihtiyacı var. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz" diye konuştu. Utkucan Akkaş / Özel Haber