Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci Murat Ağırel’in tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı. Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tutuklama kararının gerekçesini sorgularken adaletin herkese eşit ve ölçülü uygulanması gerektiğini belirtti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen ve yurt içi ile yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla yüksek miktarda paranın aklandığı iddialarını kapsayan soruşturmada, aralarında Ağırel’in de bulunduğu 15 şüpheli tutuklandı.

Karaburun Belediye Başkanı YENİ Parti’den istifa etti
Karaburun Belediye Başkanı YENİ Parti’den istifa etti
İçeriği Görüntüle

TUTUKLANAN 15 ŞÜPHELİ ARASINDA MURAT AĞIREL DE VAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan Ömer Sarıgül, Özgür Bölükbaşı, Sadullah Ergün, Selim Daşdemir, Volkan Aslanbaş, Zekai Erdem, Zekeriya Yasemin, Aylin Kotil, Bayram Özata, Caner Baş, Cavidan Tanrah Artuner, Cihan Durak, Cihat Salman, Murat Ağırel ve Mehmet Ali Aslan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine gönderildi.

Cemil Vasken Barın ile Uğur Kurtulan ise adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi. Hakimlik, 15 şüphelinin tutuklanmasına, iki şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

MANSUR YAVAŞ’TAN TUTUKLAMA KARARINA TEPKİ

Murat Ağırel’in tutuklanmasının ardından açıklama yapan Mansur Yavaş, gazetecinin haber yapmaması üzerinden değerlendirmelerde bulunarak tutuklama kararını sorguladı.

Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Gazeteci Murat Ağırel, araştırdığı bir konuda yeterli bilgi ve belgeye ulaşamadığı için haber yapmamış. Şimdi ise haber yapmadığı gerekçesiyle tutuklanıyor. Peki, o haberi yapsaydı ve iddialar doğrulanmasaydı ne olacaktı? Bu kez de dezenformasyon suçlamasıyla karşı karşıya kalmayacak mıydı? Üstelik ev hapsinde bulunan ve hakkında zaten adli kontrol tedbiri uygulanan bir gazetecinin tutuklanmasını gerektiren somut gerekçe nedir? Hangi kaçma veya delilleri karartma riski, tutuklama tedbirini zorunlu kılmaktadır? Adalet; ancak hukuk herkese eşit ve ölçülü uygulandığında gerçek anlamını bulur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi