Muğla'nın Marmaris ilçesinde 1996 ve 1997 yıllarında meydana gelen büyük orman yangınları, bölgeye büyük zarar verdi. Özellikle 1997 yılının Ağustos ayında Tuzla Koyu'nda başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın etkisiyle Malderesi ve Okluk Koyu'nun karşı sırtlarına kadar yayıldı. Yangında yaklaşık 2 bin hektarlık alan küle döndü.

Peynirde hile! Ünlü markanın ürünü tağşiş listesine girdi! Bakanlık listeyi açıkladı Peynirde hile! Ünlü markanın ürünü tağşiş listesine girdi! Bakanlık listeyi açıkladı

Yangının ardından bölgenin tekrar yeşillendirilmesi için harekete geçildi. Büyük ölçüde doğal gençleştirme yöntemi kullanılırken, bazı alanlarda ise toprak işlenerek fidan dikimi gerçekleştirildi. 1997 yılında yapılan ağaçlandırma çalışmaları, yıllar içinde meyvesini verdi ve fidanlar gür ağaçlara dönüştü.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ PAYLAŞTI

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından paylaşılan "öncesi-sonrası" fotoğraflarında, küle dönen alanın yıllar içinde tamamen yeşile büründüğü görüldü. Bölge halkı, doğanın kendini yenileme gücüne tanıklık etmenin mutluluğunu yaşarken, yetkililer orman yangınlarına karşı daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Marmaris'teki bu doğa mucizesi, Türkiye'de orman yangınları sonrası yapılan başarılı rehabilitasyon çalışmalarına örnek olarak gösteriliyor.

Kaynak: DHA