Eski AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok’un bir televizyon programında kendisine yönelik ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Metiner, konuyla ilgili gelişmeleri sosyal medya hesabından paylaştı.
‘ATATÜRK DÜŞMANLIĞI’ İFADESİNE TEPKİ
Gerçek Gündem’de yer alan habere göre; Metiner, Üçok’un televizyon programında kendisini hedef aldığını belirterek, özellikle ‘Atatürk düşmanlığını öne çıkaran’ ifadesini suç unsuru olarak işaret etti. Bu söylemin şahsına yönelik bir iftira ve hakaret içerdiğini savunan Metiner, yasal süreci başlattığını duyurdu.
DAVA VE ERİŞİM ENGELİ TALEBİ
Suç duyurusunda “İftira, hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarının işlendiğini öne süren Metiner, Ahmet Zeki Üçok hakkında dava açılmasını talep etti. Ayrıca, kişilik haklarının zedelendiğini belirterek, ilgili içeriklere erişim engeli getirilmesini istedi.