Menemen Belediyesi, hafta sonu gerçekleştirilen üniversiteye giriş sınavlarında (AYT-TYT) ilçedeki sınav merkezlerinde öğrenci ve velilere destek vererek, sınav heyecanını paylaşmayı sürdürdü. Sabahın erken saatlerinden itibaren okullarda hazır bulunan belediye ekipleri, öğrencilere kahvaltılık, meyve suyu, kek ve su ikramında bulundu. Bu destekler, sınavın tamamlanmasına kadar devam etti.
Sınav Gününde Moral Desteği
Menemen Belediyesi’nin ikram araçları, sınava giren gençlere ve onları bekleyen ailelere moral oldu. Bir veli, “Sabah erken kalktık, çocuk heyecanlıydı ve iyi bir kahvaltı yapamamıştık. Belediye ekiplerinin ikramlarını görmek bizi çok mutlu etti. Başkanımıza teşekkür ediyoruz, bu sürpriz çocuklarımız için unutulmaz oldu” diyerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yıl Boyunca Süren Eğitim Desteği
Menemen Belediyesi’nin eğitim alanındaki çalışmaları sadece sınav günleriyle sınırlı kalmıyor. İlçe genelinde 8. ve 12. sınıf öğrencilerine dijital eğitim paketleri ve soru bankaları dağıtılırken, MEBGEM’in üç şubesiyle ücretsiz ders desteği veriliyor. Ayrıca, her Menemenli öğrencinin üniversite sınav harcı belediye tarafından karşılanıyor.
Başkan Pehlivan’dan Eğitim Vurgusu
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “İmkanlarımızı ve kaynaklarımızı eğitime ayırıyoruz. Menemen’in gençleri, gelecekte ilçemizi başarıyla temsil edecek. Yapımı süren iki büyük kütüphanemiz, eğitim seferberliğimizin önemli merkezleri olacak” diyerek eğitim yatırımlarına verdiği önemi vurguladı.
Bülten