Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, ikinci gününde de farklı etkinliklerle ziyaretçilerini ağırladı. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen çömlek ustalarının katıldığı yarışmalar, seramik atölyeleri ve müzik etkinlikleri gün boyunca festival alanında devam etti. Festival programında yerli ve yabancı sanatçı ve akademisyenlerin katılımıyla 7 farklı workshop gerçekleştirildi. Alternatif pişirim çalışmaları da ziyaretçilerden ilgi gördü.
SERAMİK ATÖLYELERİ VE YARIŞMALAR DÜZENLENDİ
Festivalin ikinci gününde bu yıl sofra temasıyla gerçekleştirilen Hemhal Sofra Kavramsal Seramik Yarışması'nın final etabı yapıldı. Yarışmanın finali heyecanlı anlara sahne olurken, dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçıların katıldığı Hünerli Eller Çömlek Yarışması'nda da mücadele yaşandı. Workshop alanında düzenlenen 7 farklı çalışmada yerli ve yabancı sanatçıların yanı sıra akademisyenler de katılımcılarla bir araya geldi. Alternatif pişirim etkinliği de festival programının öne çıkan bölümlerinden biri oldu.
FESTİVAL ALANINDA MÜZİK SESLERİ YÜKSELDİ
Çömlek ve seramik çalışmalarının yanı sıra festivalin ikinci gününde müzik ve sahne gösterileri de gerçekleştirildi. Oğuz Görceğiz, DJ Miko, Okan Bear ve Royal, belediye korosu ile Kızılay'ın engelsiz gösteri ve defile ekibi festival alanında sahne aldı. Günün sonunda ise sahneye Nil Karaibrahimgil çıktı.

NİL KARAİBRAHİMGİL ON BİNLERCE KİŞİYLE BULUŞTU
Hakan Doğanay ve Sevtuğ Kasapbaşoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı gecede Nil Karaibrahimgil sahne aldı. Sanatçı, “Pırlanta”, “Organize İşler”, “Resmen Aşığım” ve “Akbaba” gibi şarkılarını seslendirdi. Menemen Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran on binlerce kişi, Karaibrahimgil'in şarkılarına hep birlikte eşlik etti. Konserle birlikte festivalin ikinci günü de müzik ve eğlenceyle tamamlandı.
PEHLİVAN FESTİVALİN BÜYÜKLÜĞÜNE DİKKAT ÇEKTİ
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, festivalin ulaştığı uluslararası katılıma dikkat çekti. Beş yıl önce 18 ülkenin katılımıyla başlayan organizasyonun bu yıl 45 ülkeden katılımcıyı ağırladığını belirten Pehlivan, festivalin geldiği noktayı değerlendirdi. Pehlivan, “Bundan 5 yıl önce, zor koşullarda 18 ülkeyle çıktığımız bu yolculukta Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, bugün tam 45 ülkenin katılımıyla adeta Birleşmiş Milletler gibi, olimpiyatlar gibi, Dünya Kupası gibi büyük bir organizasyona dönüştü. Bu gurur hepimizin. Bu gurur bütün Menemen’in. Kutlu olsun. Mutlu olsun. Geleceğe umut olsun inşallah! 15’incisini, 25’incisini ve nice yıllarını yine aynı coşkuyla, aynı meydanda, hep birlikte kutlayabilmeyi Rabbim bizlere nasip etsin. Menemen’in bereketi daim olsun. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun. Festivalimizin coşkusu daim olsun" ifadelerini kullandı.




