Karşıyaka Belediyesi, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk ve riskli yapılarla mücadelesini hız kesmeden sürdürüyor. Son olarak Dedebaşı ve Bostanlı mahallelerinde bulunan iki binanın yıkımı başarıyla tamamlandı. Belediye, yasal çerçevede yürüttüğü çalışmalarla güvenli ve yaşanabilir bir çevre için adımlarını kararlılıkla atıyor.

Metruk Yapılar Hem Güvenliği Hem Görüntüyü Tehdit Ediyor

Karşıyaka’da, terk edilmiş ve risk taşıyan yapılar hem halkın güvenliğini tehlikeye atıyor hem de çevre kirliliğine neden oluyor. Belediye ekipleri, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı olarak tescillenmiş, boşaltılmış ancak yıkımı yapılmamış binalara özel önem veriyor. Bu kapsamda Dedebaşı ve Bostanlı mahallelerinde bulunan iki yapı yıkılarak tehlike ortadan kaldırıldı.

Yasal Süreçlere Uygun ve Etkin Çalışmalar Devam Ediyor

Karşıyaka Belediyesi’nden eğitime güçlü hazırlık: KARGEM yeni yüzüyle öğrencilerini bBekliyor Karşıyaka Belediyesi’nden eğitime güçlü hazırlık: KARGEM yeni yüzüyle öğrencilerini bBekliyor

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Bu yapılar hem can güvenliğini hem de çevre estetiğini olumsuz etkiliyor. İlgili müdürlüklerimiz, tüm süreçleri yasalar çerçevesinde titizlikle yürütüyor. Halkımızın şikayetleri ve ekiplerimizin tespitleri doğrultusunda yıkım çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki Dönemde Yıkımlar Hızlanacak

Belediye, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla riskli ve metruk yapıların tespitini artırarak yıkım çalışmalarına devam edecek. Ekipler, özellikle asayiş sorunlarına yol açan terk edilmiş binaların kaldırılması için titizlikle çalışıyor.

Bülten

Kaynak: Haber Merkezi