Ortaokulda silahlı saldırı şoku! Okul müdürüne saldırdı güvenlik kameralarında belgelendi! Ortaokulda silahlı saldırı şoku! Okul müdürüne saldırdı güvenlik kameralarında belgelendi!

Adana'nın Karataş ilçesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı Karagöçer köyündeki çadır bölgelerinde kapsamlı bir alan taraması gerçekleştirdi. Yaklaşık 150 çadırın bulunduğu bu bölgede, mevsimlik işçilerin yaşadığı sosyal, eğitim ve sağlık problemleri uzman ekipler tarafından değerlendirildi.

Sosyal Hizmet ve Eğitim Sorunları Belirlendi

Tarama çalışmaları kapsamında, bölgedeki çadır ve aile sayıları, çocuk, engelli, yaşlı ve yetişkin sayıları gibi veriler toplandı. Ekipler, okul devamsızlığı yaşayan çocuklar, ailelerin gelir durumları ve temel ihtiyaçları gibi konuları inceledi. Araştırmalar sonucunda, adres kaydı sorunları, kamu hizmetlerinden mahrumiyet, çocukların eğitimden uzak kalması ve altyapı eksiklikleri gibi temel problemler tespit edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Gökboğa, "Mevsimlik tarım işçilerine yönelik saha taramaları yapıyoruz. Özellikle çocukların okul devamsızlıklarını önlemeye yönelik faaliyetlere öncelik veriyoruz. Ayrıca ailelerin sosyal hizmet ihtiyaçlarını belirleyip, bakanlığımızın sosyal hizmet politikaları çerçevesinde destek sağlıyoruz," dedi. Gökboğa, diğer kamu kurumlarıyla koordinasyon sağlandığını ve Sosyal Hizmet Merkezleri tarafından takiplerin yapıldığını belirtti.

Çocukların Eğitim Hakları Ön Planda

Gökboğa, çocukların eğitim haklarını koruma konusunda büyük çaba gösterdiklerini vurgulayarak, "Çocukların eğitim hakkının elinden alınmaması gerekiyor. Ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılama noktasında yaşadıkları şartların çocukların eğitimine destek olacak şekilde düzenlenmesi önemlidir," şeklinde konuştu.

Tarım İşçileri Günlük 500 TL Kazanıyor

Bölgede çalışan tarım işçileri, zorlu koşullarda çalışmalarını sürdürüyor. Fadıl Olgun, sabah saat 5'te başladıkları işten akşam 4'te döndüklerini, günde yaklaşık 12-13 saat çalıştıklarını belirtti. Günlük kazançlarının 500 TL olduğunu ve çocukların da güneşte çalıştığını ifade etti.

Uzun yıllardır bölgede çalışan Tahir Tilki ise, çadırda yaşamanın zorluklarına dikkat çekerek, "Sıcakta çadırda yaşamak zor. Ne klima var, ne de başka bir rahatlık. Bu sıcaklarda uyuyamıyoruz," dedi.

Kaynak: İHA