Muğla Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin ailelerine destek olmak amacıyla hayata geçirdiği Kısa Mola Merkezleri projesini genişletmeye devam ediyor. Türkiye’de bir ilk olan bu proje, daha önce Menteşe, Fethiye, Marmaris, Milas ve Bodrum ilçelerinde hizmete sunulmuştu. Şimdi ise Datça, bu hizmetin yeni adresi olacak. Datça’nın ardından Dalaman ve Ortaca ilçelerinde de Kısa Mola Merkezleri kurulması planlanıyor.
Kısa Mola Merkezleri, engelli yakını olan ailelerin, sevdiklerini güvenle bırakabileceği ve profesyonel destek alabileceği bir alan olarak öne çıkıyor. Bugüne kadar 439 aileye 9 bin 172 kez hizmet veren bu merkezler, hem engelli bireylerin sosyal yaşamını kolaylaştırıyor hem de ailelere nefes alabilecekleri bir zaman dilimi sunuyor.
KISA MOLA AİLESİ GENİŞLİYOR
Muğla Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği bu projeyle engelli bireylerin ailelerine destek olmayı sürdürüyor. Datça’da açılacak olan yeni merkez, Muğla’da ikamet eden ve 5 yaş üzeri engelli yakını bulunan ailelere hizmet verecek. Hizmet ağının genişletilmesiyle birlikte, daha fazla ailenin bu imkandan yararlanması hedefleniyor. Kısa Mola Merkezleri, ailelerin engelli bireylerini güvenle emanet edebileceği bir ortam sunarak, onların sosyal yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.
493 AİLEYE ULAŞILDI
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk olarak Menteşe’de hayata geçirilen Kısa Mola Merkezi, zamanla Milas, Fethiye, Marmaris ve Bodrum ilçelerinde de hizmet vermeye başladı. Bugüne kadar Menteşe’de 185 aile 4 bin 209 kez, Milas’ta 73 aile bin 697 kez, Fethiye’de 84 aile 2 bin 191 kez, Marmaris’te 90 aile bin 64 kez ve Bodrum’da 7 aile 11 kez olmak üzere toplamda 493 aile 9 bin 172 kez bu hizmetten yararlandı.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, seçim vaatlerini adım adım hayata geçirerek vatandaşlara verdiği sözleri tutmaya devam ediyor. Başkan Aras, Kısa Mola Merkezleri projesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Menteşe, Milas, Marmaris ve Fethiye’de açtığımız merkezlerin ailelerimiz için ne kadar değerli olduğunu gördük. Bu da bizi projeyi genişletme ve daha fazla kişiye ulaştırma konusunda motive etti. Çalışmalarımızı hızla tamamlayarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Bodrum Kısa Mola Merkezi’ni faaliyete geçirdik. Şimdi ise Datça’da yeni bir merkez açarak, 31 Ocak itibarıyla merkez sayımızı 6’ya çıkarıyoruz. Ayrıca, Dalaman ve Ortaca’da da kısa süre içinde yeni merkezler açmayı planlıyoruz” dedi.
Başkan Aras, projenin Muğla genelinde yaygınlaştırılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Daha adil, eşit ve özgür bir toplum inşa etme kararlılığıyla yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Bu projeyle, engelli bireylerin ailelerine sunulan destek hem ailelerin yaşam kalitesini artırıyor hem de toplumsal farkındalığın güçlenmesine katkı sağlıyor.