İngiltere’de Sussex Dükü Prens Harry’nin özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği gerekçesiyle açtığı davada, ‘The Sun’ gazetesinin sahibi News Group Newspapers (NGN), Prens Harry’den özür dileyerek tazminat ödemeyi kabul etti.

TELEFON DİNLEME VE GİZLİLİK İHLALLERİ

Prens Harry, 1990’lı yıllardan 2011’e kadar uzanan dönemde NGN tarafından kişisel bilgilerinin yasa dışı yollarla toplandığını ve özel hayatının sürekli ihlal edildiğini öne sürerek dava açmıştı. NGN, Prens Harry’nin telefonunun dinlendiğini, özel bilgilerin üçüncü şahıslardan temin edildiğini ve gazetecilerin gizlilik ihlallerine yol açacak çeşitli yöntemler kullandıklarını kabul etti.

PRENS HARRY VE ANNEMESİ DİANA'NIN YAŞADIĞI ZORLUKLAR

NGN, Prens Harry’nin telefonunun hacklendiği ve kişisel bilgilerin kötü niyetli şekilde kullanıldığını doğruladı. Ayrıca, Prens Harry’nin gençlik yıllarında yaşadığı bu müdahalelerin, kendisini ve merhum annesi Galler Prensesi Diana’yı olumsuz etkilediği için özür dilediklerini ifade etti.

Tayvan'da Fener Festivali: Yeni yıl için dilekler gökyüzüne bırakıldı Tayvan'da Fener Festivali: Yeni yıl için dilekler gökyüzüne bırakıldı

Londra Yüksek Mahkemesi’nde görülen davada, NGN adına konuşan avukat, "The Sun gazetesi, 1996-2021 yılları arasında Sussex Dükü'nün özel hayatına ciddi müdahalelerde bulundu ve özel dedektiflerin hukuka aykırı faaliyetler gerçekleştirmesi nedeniyle Prens Harry'den koşulsuz özür diliyoruz" dedi.

TAZMİNAT VE HATALI HABERCİLİK

NGN, yaptığı açıklamada haberlerin Prens Harry’nin özel hayatına, arkadaşlıklarına ve aile ilişkilerine zarar verdiğini kabul etti. Şirket, Prens Harry’ye tazminat ödemeyi kabul ederek, yapılan hatalı haberciliği ve ihlalleri telafi etmeyi taahhüt etti.

Kaynak: DHA