Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Dr. Öğretim Üyesi Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, gebelik sürecinde yeterli ve dengeli beslenme ile sıvı alımının bebeğin gelişimi için kritik olduğunu vurguladı. Hem anne karnındaki gelişim hem de doğum sonrası sağlık için bu unsurların büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Hamilelikte Sik Idrara Cikma Bu Sorunun Ustesinden Elmek Icin Ipuclari

RAMAZAN AYINDA ORUÇ TUTMAK İSTEYEN GEBELER İÇİN UYARILAR

Ramazan ayında oruç tutmak isteyen bazı anne adaylarından gelen sorular üzerine Dr. Akbaş, gebelerin oruç tutup tutamayacağı konusunda literatürde net bir görüş bulunmadığını belirtti. Ancak genel görüşün, gebelik sırasında oruç tutulmaması yönünde olduğu ifade edildi.

Nazilli’de sağlık seferberliği! Hastaneden hayat kurtaran bilgilendirme Nazilli’de sağlık seferberliği! Hastaneden hayat kurtaran bilgilendirme

Dr. Akbaş, oruç tutmanın özellikle uzun süre aç kalma ve su içmeme nedeniyle gebelik sürecini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti. Gebelere özellikle ilk üç ayda ve son bir ayda oruç tutmamaları gerektiği önerisinde bulunan Akbaş, oruç tutmayı isteyen anne adaylarının sahur ve iftarda dengeli beslenip yeterli su alımına dikkat etmelerini gerektiğini söyledi. "Bu, bir tavsiye değil, mutlaka tutmak isteyen gebelere söylediğimiz bir durum," diyen Akbaş, bebeğin su seviyesinin az olduğu, gelişim geriliği, şeker veya tansiyon problemi gibi sağlık sorunları varsa kesinlikle oruç tutmalarının uygun olmayacağını belirtti.

Hamilelikte Kullanilmasi Gereken Mibil Uygulamalar 768X402

HEKİM KONTROLÜ VE DİKKATLİ ORUÇ TUTMA

Eğer gebeler oruç tutmak istiyorlarsa, hekim kontrolünde ve dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunan Dr. Akbaş, bebeğin su seviyesinin normal olduğu, gebeliğin orta döneminde ve beslenme ile sıvı alımının yeterli olduğu durumlarda oruç tutmanın daha az risk taşıyabileceğini söyledi. Ancak, yine de hekimlerin genel olarak gebelerin oruç tutmamalarını önerdiği vurgulandı.

Kaynak: AA