Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararla birlikte İşsizlik Sigortası Fonu'nun kullanım esaslarında değişikliğe gidildi. Düzenleme kapsamında, İşsizlik Sigortası Fonu'nun bir önceki yıl prim gelirlerinden ayrılabilecek pay 2026 yılı için yüzde 30'dan yüzde 50'ye çıkarıldı.

AMAÇ İSTİHDAMI DESTEKLEMEK

Artırılan kaynakla iş gücü piyasasının güçlendirilmesi ve istihdamın korunmasına yönelik çalışmaların desteklenmesi amaçlanıyor.

Fon kapsamında ayrılan bütçenin;

İş gücünün istihdam edilebilirliğini artıracak eğitim ve mesleki gelişim programlarında,
İşsizliğin azaltılmasına yönelik projelerde,
Teknolojik dönüşüm nedeniyle işini kaybetme riski bulunan çalışanların farklı alanlara yönlendirilmesinde,
İstihdamı koruyucu ve teşvik edici projelerin finansmanında kullanılması öngörülüyor.

DANIŞMANLIK VE ARAŞTIRMALAR DA DESTEKLENECEK

Yeni düzenleme yalnızca istihdam projelerini kapsamayacak. İş ve meslek danışmanlığı hizmetleri, iş gücü piyasasına yönelik araştırmalar, planlama çalışmaları ile bu alanlarda görev yapan personele ilişkin giderler de fondan karşılanabilecek.

Sağlıkta yeni dönem: Esenlik Merkezleri hayata geçiriliyor, Resmi Gazete'de yayımlandı: Bu merkezler neyi kapsıyor?
Sağlıkta yeni dönem: Esenlik Merkezleri hayata geçiriliyor, Resmi Gazete'de yayımlandı: Bu merkezler neyi kapsıyor?
İçeriği Görüntüle

UYGULAMA 2026 YILI BOYUNCA GEÇERLİ OLACAK

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararın uygulanmasından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorumlu olacak. Düzenleme, 2026 yılı boyunca geçerli olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ