İzmirli üniversite öğrencileri, ruh sağlığı sorunları yaşayan bireylerin günlük yaşamlarında uygulayabilecekleri terapi tekniklerini oyunlaştırarak sunan yenilikçi bir mobil uygulama geliştirdi. Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Doğa Pirci ve Sarp Şentürk, İzmir Ekonomi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencisi Damla Pirci ve Yarkın Yalgın tarafından hayata geçirilen bu proje, Ege Bölgesi'nde üniversitelerin katılımıyla düzenlenen Ege Kariyer Fuarı EGEKAF 2025 Hackathonu’nda birincilik ödülünü kazandı.

Cure Connect: Oyunlaştırma ile Psikolojik Destek

Geliştirilen uygulama, ruh sağlığı sorunları ile mücadele eden bireylere, psikolojik danışmanlık tekniklerini oyunlaştırılmış bir formatta sunarak etkili bir terapi deneyimi yaşatmayı amaçlıyor. Cure Connect adlı uygulama, kullanıcıların hem profesyonel destek alabileceği hem de benzer deneyimler yaşayan insanlarla bir araya gelerek sosyal bağlarını güçlendirebileceği bir platform sunuyor. Bu sayede bireyler yalnız olmadıklarını hissederek, deneyimlerini paylaşma imkanı buluyor.

24 Saatte Geliştirilen Uygulama, Üniversiteler Arası İşbirliğiyle Başarıya Ulaştı

Proje, Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Doğa Pirci tarafından yönetildi. Pirci, uygulamanın geliştirilmesi sürecinde psikolojik danışmanlık öğrencileri ve mezun psikologlardan alınan destekle, uygulamanın içeriğinin profesyonel rehberlik sunma kapasitesine sahip olduğunun altını çizdi. Ayrıca, kullanıcılar, online destek seanslarına katılabilme imkanı da bulacaklar. Pirci, takım çalışmasının önemine değinerek, "Farklı disiplinlerden gelen bilgi birikimimizi birleştirerek yenilikçi bir çözüm ürettik. İkizimle birlikte aynı takımda olmak bu süreci benim için daha da anlamlı hale getirdi" dedi.

Kolon kanseri önlenebilir mi? Erken teşhis ve beslenme alışkanlıklarıyla korunma yöntemleri Kolon kanseri önlenebilir mi? Erken teşhis ve beslenme alışkanlıklarıyla korunma yöntemleri

Farklı Disiplinlerden Gelen Genç Girişimciler Başarıya Ulaştı

Uygulamanın geliştirilmesinde yer alan ekip üyeleri, mühendislik ve biyomedikal mühendisliği gibi farklı alanlardan gelen yetenekli öğrencilerden oluşuyor. Yaşar Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, birlikte çalışarak yalnızca teknik bilgi değil, aynı zamanda psikolojik destek alanında da güçlü bir çözüm ürettiler. Ekibin başarısı, disiplinler arası işbirliğinin ne kadar verimli ve etkili olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İHA