İstanbul’da,  "Şakir Paşa Ailesi" dizisinin çekimlerinin yapıldığı tarihi konakta yeniden yangın çıktığı iddia edildi. Daha önce de yangın faciası yaşayan ve sonrasında restore edilerek tekrar dizi çekimlerine açılan konakta bu kez bir kişinin hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Üst katta alevler yükseldi, mahalleli müdahale etmeye çalıştı

İddialara göre, yangın konağın üst katında henüz bilinmeyen bir nedenle başladı. Alevlerin kısa sürede büyüdüğü belirtilirken, ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşların yaptığı, ancak itfaiyeye haber verilmesinde gecikme yaşandığı ileri sürüldü.

Yangının çıkışıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, olay yerinde incelemelerde bulunan ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Yangın sırasında içeride olduğu iddia edilen bir kişinin hayatını kaybettiği, ancak kimliğinin henüz tespit edilemediği ifade ediliyor.

Daha önce de benzer bir olay yaşanmıştı

Tarihi konak, geçmişte de benzer bir yangınla gündeme gelmiş; yapının büyük bölümü zarar görmüştü. Restorasyon sürecinin ardından tekrar dizi çekimleri için kullanılmaya başlanan konakta ikinci kez böyle bir olayın yaşanması, güvenlik önlemlerinin yeterliliği konusunda soru işaretleri doğurdu.

Yağışlar yeterli olmadı, Van Gölü kurumaya devam ediyor Yağışlar yeterli olmadı, Van Gölü kurumaya devam ediyor

Yetkililerin detaylı açıklama yapması beklenirken, yangının neden çıktığı ve iddia edilen can kaybının doğruluğu kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

(Sözcü)

Kaynak: Haber Merkezi