SAFANUR ÖZTÜRK-EGE TELGRAF-Uzun süre açılması beklenen Bayraklı Şehir Hastanesi resmi olarak 24 Ocak 2024’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açılmıştı. 628 metrekare kapalı alana sahip hastane, Ege Bölgesi’nin en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Halkın yoğun talep gösterdiği Bayraklı Şehir Hastanesi hakkında konuşan Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Başkanı Ahmet Doğruyol ve Demokratik Sağlık Sendikası Başkanı Togan Demircan, hastanenin açılmasıyla metropoldeki diğer sağlık merkezlerindeki yoğunluğun azaldığını belirterek, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve 112 ambulans hizmetlerinin hastaları öncelikli olarak şehir hastanesine yönlendirmesiyle hasta yükünün bölündüğünü söyledi.

2-70

‘SÜREÇ ÇOK UZADI’

Bayraklı Şehir Hastanesi’ne ulaşım konusunda zorluk yaşandığına dikkati çeken Doğruyol,“Evine yakın hizmet alması elbette kişinin avantajına olan bir durum. Bazı alanlarda branş hastaneler yapılabilir ama şehir hastanelerinin uzak olması sağlık hizmetleri açısından doğru değil. Hastalar, kolay ulaşım sağlayabilirse diğer hastanelerin yükü de azalır. Daha verimli sağlık hizmeti verilebilir. Genel olarak baktığımızda asıl ihtiyacımız, ulaşılması kolay yerlere eğitim ve araştırma hastaneleri yapmak” ifadelerinde bulundu. Başkan Togan Demircan da, “Saha ziyaretlerinde bulunduğumuz zaman özellikle eğitim ve araştırma hastanelerinde bir rahatlama olduğunu gözlemliyoruz. Zorlanılan konu, hastanenin uzak olmasıyla, ulaşımla ilgili büyük sorunların yaşanması. Biz, bu konuyla ilgili defalarca çağrıda bulunduk. Karabağlar’da yaşayan bir vatandaşımıza sorduğumuz zaman 2 vesaitle ulaşım sağlayabildiğini öğrendik. Bornova Aktarma Merkezi’nde 25-35 dakika arasında otobüs bekliyor. Yerel yönetimler de konunun gerisinde kalıyor. Hastanenin planlaması yapılırken buna paralel olarak ulaşım sorununu da masaya yatırıp Sağlık Bakanlığı ve yerel yönetimler çözmeliydi. Türkiye’deki tüm şehir hastanelerini biliyorum. Hepsine ziyaretlerde bulundum. Sadece İzmir’de ulaşım sorunu yaşanıyor. Bazı illerin merkezindeki hastanelerin kapatılıp şehir hastanesi açıldığında kapatılan kurumun personeli bu şehir hastanelerine aktarıldı. İzmir’de bu süreç çok uzadı ve personel sözleşmeli olarak alındı. Baktığımızda güzel bir şehir hastanemiz var. Bir tarafta metropoldeki kırk yıllık, deprem yönetmeliğine uymayan binalar varken; bir yanda hastaların ayrı asansörle taşındığı, yemek kalitesinin yüksek olduğu, yatakların yeterli sayıda olduğu bir hastane var. Nitelikli ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunuluyor” açıklamalarında bulundu.

1-161

İzmirli gazeteciler TÜRK-İŞ kortejinde TGS ile birlikte yürüdü İzmirli gazeteciler TÜRK-İŞ kortejinde TGS ile birlikte yürüdü

Kaynak: EGE TELGRAFMuhabir: Safanur Öztürk