Bursa’da son günlerde farklı bölgelerde görülmeye başlayan etçil çekirgeler, bu kez Karacabey Sanayi Sitesi’nde ortaya çıktı. Bir otomobilin kaputunda ve oto tamir dükkanında görülen çekirge, çevrede bulunan esnafın dikkatini çekti.
TARLALARDAN SONRA SANAYİ SİTESİNDE GÖRÜLDÜ
Büyüklüğü ve çıkardığı sesle dikkat çeken etçil çekirgeler, normalde tarım arazileri ve ormanlık alanlarda görülüyor. Son günlerde Bursa’nın farklı bölgelerinde daha sık rastlanan tür, Karacabey ve merkez Osmangazi ilçesinin ardından bu kez Karacabey Sanayi Sitesi’nde görüntülendi.
OTOMOBİLİN KAPUTUNA VE İŞ YERİNE KONDU
Etçil çekirge, sanayi sitesinde park halindeki bir otomobilin kaputunda ve bir oto tamir dükkanında görüldü. Çekirgeyi fark eden esnaf, yaşadığı şaşkınlığı gizleyemezken, o anları cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldı.
GÖRÜNTÜLER KAMERAYA YANSIDI
Sanayi sitesinde kaydedilen görüntülerde etçil çekirgenin otomobilin kaputunda ve iş yerinde bulunduğu anlar yer aldı. Son günlerde Bursa'da farklı noktalarda görülmeye başlayan türün görüntüleri dikkat çekti.




