Norveç'in güneyindeki Drammen şehrinde çıkan yangın büyük hasara yol açtı. Bir evde başlayan yangın kısa sürede çevreye ve yakındaki ormanlık alana yayıldı.vYerel saatle dün 15.30 sıralarında başlayan yangının ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

YÜZLERCE KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Yangının yerleşim alanlarına yayılması üzerine bölgede geniş çaplı tahliye çalışması başlatıldı. Yetkililer, olayda 400'den fazla kişinin güvenli bölgelere götürüldüğünü açıkladı. Yangın nedeniyle 100'den fazla ev kullanılamaz hale geldi.

YANGIN ORMANLIK ALANA DA SIÇRADI

Drammen'deki yangın, yerleşim alanlarının yanı sıra çevredeki ormanlık bölgelere de yayıldı. Norveç Sivil Koruma Müdürlüğü, yangını "modern tarihin en büyük yangını" olarak değerlendirdi. Polis ekipleri ise şu ana kadar herhangi bir kayıp ihbarı alınmadığını bildirdi.

Akşam saatlerinde korkutan sarsıntı! 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Akşam saatlerinde korkutan sarsıntı! 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
İçeriği Görüntüle

YANGIN HENÜZ KONTROL ALTINA ALINAMADI

Yetkililer, yangının devam ettiğini ve henüz tamamen kontrol altına alınamadığını açıkladı.Yangının çıkış nedeni ise henüz belirlenemedi. Ekiplerin bölgede çalışmaları sürüyor

Kaynak: İHA