Adana'nın simgelerinden biri olan, 384 yılında Roma İmparatoru Hadrian tarafından inşa edilen ve zamanla "Taşköprü" olarak bilinen tarihi köprü, 2006 yılında yapılan restorasyonun ardından sadece yaya ve bisiklet trafiğine açık hale getirilmişti. Ancak, bu yasak olmasına rağmen köprü, seyyar satıcılar ve çalgıcıların meskeni haline geldi. Bin 640 yıllık köprüde, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisine rağmen, köprü üzerindeki düzensiz görüntüler dikkat çekiyor.
SEYYAR SATICILAR VE ÇALGICILAR KÖPRÜDE
Köprü, Adana'nın tarihî yapıları arasında önemli bir yer tutmasına rağmen, yasaklara rağmen seyyar satıcılar tarafından işgal ediliyor ve çalgıcılar da burada performans sergiliyor. Bu durum, bazı vatandaşlar tarafından eleştirilirken, köprünün çarşıya dönüştüğü ve motosiklet sürücülerinin tehlike oluşturduğu ifade ediliyor.
"KAYSERİ'DE GÖREMEZSİNİZ, BURADA ŞAŞIRDIM"
Adana'yı gezmeye gelen Kayseri’den Ömer Kirtiş, köprüdeki olumsuz görüntüler hakkında, "Buradaki oluşan görüntü çok iyi değil. Acilen temizlenmesi gerekiyor. Su da kesilmiş, çok ağır kokuyor. Üç yıl önce de geldim, değişen bir şey yok. Kayseri'de işportacı göremezsiniz, burada görünce şaşırdım" dedi. Vatandaşlardan Mehmet Beyazkuş, tarihi köprünün şu anki durumunu eleştirerek, "Bu görüntü Adana'ya yakışmıyor, çok üzücü ve utanç verici. Tarihimize büyük saygısızlık yapılıyor. Tarihi yerlerin kıymetini bilmeliyiz. İşportacılar işlerini yapıp para kazanmalı, ama burada olmamalı. Belediyenin, işportacılara belirli noktalar göstermesi gerekiyor" diye konuştu.