Manisa Büyükşehir Belediyesi, 1 Mayıs 2025 tarihi itibarıyla kent genelinde toplu taşımada önemli bir değişikliğe imza atıyor. Manisa 2. İdare Mahkemesi’nin aldığı karar doğrultusunda, Şoför Kart uygulaması tamamen kaldırılıyor. Aynı tarihten itibaren şehirdeki tüm toplu taşıma araçlarında yalnızca Manisa Kart ve temassız özellikli banka veya kredi kartlarıyla ödeme yapılabilecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu geçişle birlikte toplu taşımada nakit ödeme döneminin de sona ereceğini duyurdu. Vatandaşlar, otobüs şoförlerine nakit para ile ödeme yapamayacak.
SON GÜN YOĞUNLUĞUNA DİKKAT
Ulaşım Dairesi Başkanlığı, vatandaşlara şimdiden Manisa Kart temin etmeleri ve mevcut kartlarını aktif hale getirerek bakiye yüklemeleri çağrısında bulundu. Kartlar, kent genelindeki satış noktaları ve online platformlar üzerinden temin edilebiliyor. Özellikle son günlerde yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçmek için işlemlerin erkenden yapılması tavsiye edildi.
AVANTAJLI KARTLAR DEVAM EDECEK
Öğrenciler, öğretmenler ve 65 yaş üstü vatandaşlar gibi belirli gruplara özel avantajlı kartların kullanımına da aynı şekilde devam edilecek. Bu gruplar, yeni düzenleme kapsamında kartlarını güncelleyerek ulaşım hizmetlerinden faydalanmaya devam edebilecek.
KOLAY YÜKLEME SEÇENEKLERİ SUNULUYOR
Manisa Kart’a bakiye yüklemek isteyen vatandaşlar için birçok kolaylık sağlandı. Kent genelinde 212 bayide yükleme yapılabileceği gibi, Manisa Kart mobil uygulaması, anlaşmalı bankalar ve dijital platformlar da kullanılabiliyor. Ayrıca 36 adet Migros mağazasında da kartlara bakiye yüklenebiliyor.
MASKİ Matik cihazları sayesinde kartlara hızlı ve kolay yükleme yapılabilecek. Şu anda 51 noktada hizmet veren bu cihazların sayısı kısa süre içinde 81’e çıkarılacak. MASKİ ve belediye binalarında bulunan yüklematik cihazlar da hizmete açık olacak.