Başkent Meksiko’daki YEE Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Meksikalı katılımcılara lalenin tarihte, edebiyatta ve sanattaki yeri anlatıldı. İstanbul’da her yıl düzenlenen Lale Festivali ve Osmanlı'daki Lale Devri gibi konular da programda yer aldı. Lalenin Anadolu üzerinden Avrupa'ya, özellikle de Hollanda’ya Türkler aracılığıyla ulaştığını öğrenen katılımcılar, bu bilgi karşısında şaşkınlıklarını dile getirdi.

Yunus Emre Enstitüsü Meksika3

ATÖLYE ÇALIŞMALARI VE LALE DİKİMİ YAPILDI

Festival kapsamında düzenlenen atölye çalışmalarında katılımcılar, "origami" sanatıyla renkli laleler yaptı. Ayrıca, düzenlenen lale dikme etkinliğinde katılımcılara hediye edilen laleler saksılara dikildi ve bakımı hakkında bilgi verildi.

Duşta yaşadığı talihsiz kaza felce yol açtı: Mim Goldsmith'in mücadelesi Duşta yaşadığı talihsiz kaza felce yol açtı: Mim Goldsmith'in mücadelesi

Etkinlik sonunda misafirlere Türk çayı ve lokum ikram edildi. Katılımcılar, festivalden duydukları memnuniyeti dile getirerek benzer etkinliklerin devam etmesini temenni etti.

Yunus Emre Enstitüsü Meksika

"FESTİVAL GELENEKSEL HALE GELECEK"

YEE Meksika Müdürü Salih Gültekin, etkinliğe gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederek şu açıklamada bulundu: "Bu yoğun talebi karşılamakta zorlandığımızı ifade etmek isterim. Ancak bu etkinliği geleneksel hale getirmeyi arzu ediyoruz. Önümüzdeki yıl, Meksika Belediyesinin büyük parklarından birinde Geleneksel 2. Lale Festivali’nde buluşmak üzere misafirlerimizi uğurladık."

Kaynak: AA