Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri sömestir tatili boyunca toplam 400 olaya müdahale etti. 7 gün 24 saat kesintisiz çalışan ekipler, her sabah erken saatlerde hazırlıklarını yaparken, meydana gelen yaralanma vakalarına anında müdahale etti. O anlar, kameraya yansırken, ekiplerin hızlı ve etkili müdahalesi takdir topladı.
Uludağ’daki oteller bölgesinde yarıyıl tatilinin son haftasında yoğunluk devam ederken, Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri yoğun mesailerine hız kesmeden devam etti. Sömestir boyunca sayısız olaya müdahale eden ekipler, hayati tehlike taşıyan vakalarda zamanla yarışarak ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.
112’den gelen bir ihbar üzerine harekete geçen ekipler, kayak yaparken düşüp kolunda kırık meydana gelen bir vatandaşa kar motorlarıyla ulaştı.
Yaralıya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, sağlık ekiplerine sevk eden ekiplerin hızlı ve profesyonel müdahalesi, vatandaşlar tarafından büyük takdir topladı.