Buca Belediyesi ve Adalet Bakanlığı yürüttükleri projeyle örnek bir çalışmaya imza atıyor. İki kurum tutukluların hayatlarına dokunmak ve topluma kazandırılmalarını sağlamak için ortak çalışacak. Buca Belediyesi, cezaevinde bulunan hükümlü ve tutukluların iş yurdu atölyelerinde kendi el emekleriyle ürettikleri ürünleri satmaları için yer tahsisinde bulunacak. Projeyle Buca Kapalı Açık Cezaevi’nde bulunan hükümlü ve tutukluların kişisel, sosyal ve mesleki gelişimlerini sağlamak, tahliye olmalarından sonra günlük yaşama uygun şekilde devam etmelerini kolaylaştırmak ve iş yurdu atölyelerinde kendi emekleri ile ürettikleri ürünleri toplumun diğer kesimleriyle buluşturmak amaçlanıyor. Belediye mülkiyetinde bulunan Vali Rahmi Bey Mahallesi’ndeki 290 metrekare büyüklüğündeki alan belediye hizmet binasının altında bulunan dükkanlardan biri olacak. Böylelikle kader mahkumlarının ürünleri oluşturulacak bu satış mağazasında doğrudan vatandaşlarla buluşurken, hükümlüler de gelir elde edecek. Şu ana kadar cezaevinin olduğu alanda hizmet veren İşyurdu Müdürlüğü satış mağazasındaki ürünler hem kalitesi hem de fiyatlarıyla İzmirliler tarafından yoğun şekilde tercih ediliyor.

‘SOSYAL GÖREV ÜSTLENİYORUZ’

Buca Belediye Başkanı Avukat Erhan Kılıç, belediye olarak sadece altyapı çalışmalarına değil toplumun her kesimine hizmet götürmek için çalıştıklarını kaydetti. Vatandaşlarımızın hayat kalitesini yükseltmek ve dezavantajların ortadan kaldırılması için çabalıyoruz diyen Kılıç, “Sosyal bir görev üstleniyoruz. Bu görevlerden bir tanesi de Buca Cezaevi'nde kalan mahkumların yeniden topluma kazandırılmasıdır. Bu konu ile ilgili hassasiyet gösteren Buca Cezaevi yönetimi ile güzel bir çalışma gerçekleştireceğiz. Mahkûmlarımızın içeride umutlarını emeğe dönüştürdükleri eşsiz ürünlerin sergilenmesine imkân sağlayacağız. Onların moralini ve yaşama bağlılıklarını güçlendirirken, tutuklunun bütçesine katkı sağlamak, ailelerine ekonomik anlamda destek olmak ve hukuki nedenlerden dolayı atıl kalan işgücünün değerlendirilerek ülke ekonomisine katılımını temin edeceğiz” dedi.

‘ORTAK GÖREVİMİZ’

Cezaevindeki yurttaşların topluma kazandırılmasını sağlamanın herkesin ortak görevi olduğunu belirten Başkan Kılıç, “Onların içindeki yaşama sevincinin solmaması hepimiz için çok önemli. Son günlerde Türkiye genelinde cezaevlerinden izinler, firarla çıkan mahkûmların kadınlara yönelik şiddet girişimleri başta olmak üzere çok fazla şiddet olayına karıştığına şahit olduk. Bu tür olayların önüne geçebilmemiz için meslek edindirme, eğitim, öğretim, üretim gibi çalışmalara destek olmamız gerekiyor. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Utkucan AKKAŞ / Özel Haber