Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) artık 100 günden az bir süre kaldı. Bu süreçte öğrencilerin kaygı düzeyi artarken, sınav hazırlıklarını verimli hale getirmek büyük önem taşıyor. Eğitim, Tanıtım ve Rehberlik Hizmetleri Müdürü Ertuğrul Tut, adaylara sınav sürecini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için önemli önerilerde bulundu.

Ösym 11

DENEME SINAVLARIYLA SÜRECİ TAKİP EDİN!

Tut, öğrencilerin eksiklerini belirleyerek bunları gidermesi için deneme sınavlarının büyük önem taşıdığını vurguladı. Haftada en az 3 Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2 Alan Yeterlilik Testi (AYT) denemesi çözülmesi gerektiğini belirten Tut, "Süreç ilerledikçe deneme sayısı artırılmalı. Son bir ayda her gün deneme yaparak yanlışlar analiz edilmeli ve eksikler kapatılmalı" dedi.

Osym Sinav 04634

UYKU DÜZENİ VE ZAMAN YÖNETİMİ ÖNEMLİ!

Sınava hazırlık sürecinde adayların uyku düzenini oturtmaları gerektiğini belirten Tut, uyku düzeninin çalışma motivasyonu ve verimliliği doğrudan etkilediğini söyledi. Ayrıca zaman yönetiminin kritik olduğunu vurgulayarak, "TYT’de en büyük sorun soruları yetiştirememe. Bu yüzden hız gerektiren soru türleri üzerinde pratik yapmalılar. AYT için ise işlem hatalarını azaltmaya yönelik dikkat çalışmaları yapmaları önemli" ifadelerini kullandı.

Kpss Onlisans Brans Siralamasi Ne Zaman Aciklanacak Gozler Osymde

HAFTALIK VE GÜNLÜK PROGRAM ŞART!

Başarılı bir hazırlık süreci için düzenli bir çalışma programının şart olduğunu söyleyen Tut, "Her gün hangi konulara çalışacağını belirlemeli, eksik olduğu alanları tespit ederek bunlara odaklanmalı. Sabah TYT, öğleden sonra AYT çalışmak gibi bir sistem oluşturulabilir. Burada en önemli nokta, çalışma performansını en verimli şekilde kullanmak" dedi.

e-YDS adayları dikkat! e-YDS 2025/6 oturumu nerede ve ne zaman yapılacak? |  e-YDS 2025/6 takvimi e-YDS adayları dikkat! e-YDS 2025/6 oturumu nerede ve ne zaman yapılacak? | e-YDS 2025/6 takvimi

Ösym-1

FARKLI KAYNAKLARDAN SORU ÇÖZÜMÜ

Adayların farklı soru tiplerine aşina olmaları gerektiğini belirten Tut, “Konu anlatımlarını kısa tutmalı, bol bol soru çözerek eksiklerini belirlemeliler. Farklı kaynaklardan soru çözmek, sınavda karşılaşabilecekleri farklı soru kalıplarına hazırlıklı olmalarını sağlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA