Dünya

Venezuela'da deprem ƒelaketi büyüyor! Can Kaybı 235'e çıktı, yaralı sayısı 4 bin 300'ü aştı

Venezuela'da 39 saniye arayla meydana gelen 7,5 ve 7,2 büyüklüğündeki depremlerin ardından can kaybı 235'e yükseldi. En ağır hasarın yaşandığı La Guaira'da sahra hastaneleri kurulurken, uluslararası arama-kurtarma ekipleri bölgeye ulaşmaya başladı

Abone Ol

Venezuela'da meydana gelen 7,5 ve 7,2 büyüklüğündeki iki depremin ardından can kaybı 235'e yükseldi, yaralı sayısı ise 4 bin 300'ü aştı. Sağlık Bakanlığı, en fazla hasarın görüldüğü La Guaira eyaleti ile başkent Karakas çevresine sağlık ekipleri ve tıbbi malzeme sevkiyatını yoğunlaştırırken, sahra hastanelerinin kurulmasına başlandığını duyurdu.

SAĞLIK EKİPLERİ AFET BÖLGESİNE YÖNLENDİRİLDİ

Sağlık Bakanı Carlos Alvarado, deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 235'e ulaştığını, 4 bin 300'den fazla kişinin ise tedavi altında bulunduğunu açıkladı. Ülke genelinde ilaç ve tıbbi malzeme stoklarının yeterli seviyede olduğunu belirten Alvarado, hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak amacıyla lojistik ağın tamamen La Guaira eyaleti ve Karakas çevresine kaydırıldığını bildirdi. Sabit hastanelerdeki yükü hafifletmek ve ameliyathane ile yoğun bakım ünitelerini ağır yaralılara ayırabilmek için sahra hastanelerinin kurulmaya başlandığını ifade eden Alvarado, doktorlar, hemşireler ve tıp fakültesi öğrencileri dahil tüm sağlık personeline en yakın sağlık merkezine gitmeleri çağrısında bulundu.

LA GUAİRA AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Devlet televizyonu VTV'nin aktardığı bilgilere göre, Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, İçişleri Bakanı Diosdado Cabello ve Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez, depremin en fazla etkilediği La Guaira eyaletinde incelemelerde bulundu. Yetkililer, eyaletin "afet bölgesi" ilan edildiğini hatırlatırken, Rodriguez Macuto bölgesindeki incelemeleri sırasında enkaz altında kalanlara ulaşmak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti. Rodriguez ayrıca, uluslararası yardım çağrısının ardından Dominik Cumhuriyeti'nden ilk arama-kurtarma ekibinin ülkeye ulaşmak üzere olduğunu, diğer ülkelerden gelecek ekiplerin de ilerleyen saatlerde Venezuela'ya varacağını açıkladı.

DEPREMLER 39 SANİYE ARAYLA MEYDANA GELDİ

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre ilk deprem, Yaracuy eyaletine bağlı Yumare kentinin 23 kilometre güneydoğusunda, 10 kilometre derinlikte ve 7,5 büyüklüğünde kaydedildi. İlk sarsıntıdan yalnızca 39 saniye sonra meydana gelen ikinci deprem ise San Felipe kentinin 24 kilometre kuzeydoğusunda, 21,9 kilometre derinlikte ve 7,2 büyüklüğünde ölçüldü. Depremlerin ardından bölgede arama-kurtarma ve sağlık çalışmaları devam ediyor.