İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kuzu, 2024 yılı kurumlar vergisi beyannamelerinin mevcut süre içerisinde sağlıklı bir şekilde hazırlanıp gönderilmesinin mümkün olmadığını belirterek, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan süre uzatımı talep ettiklerini dile getirdi.

RESMİ TATİLLER VE İDARİ İZİNLER SÜRECİ DARALTTI

Nisan ayının büyük bölümünde Ramazan Bayramı nedeniyle resmi tatil ve idari izinlerin etkili olduğunu hatırlatan Kuzu, “6 Nisan 2025’e kadar verimli bir şekilde çalışılamadı. Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da sürece eklendi. Bu durum, mali müşavirlerin fiili çalışma sürelerini ciddi şekilde kısıtladı” dedi.

Başkan-3

GELİR VERGİSİ VE E-DEFTERLER ZAMAN ALDI

Gelir vergisi beyannamelerinin uzayan süreleri ile e-defter beratlama işlemlerinin nisan ayının başına sarkması nedeniyle, kurumlar vergisi beyannamelerine zaman ayrılamadığını belirten Kuzu, yoğunluk nedeniyle hazırlıkların sağlıklı yürütülemediğini ifade etti.

Ev sahiplerine kritik uyarı: O tarihi geçen yandı! Emlak vergisinden kimler muaf? Ev sahiplerine kritik uyarı: O tarihi geçen yandı! Emlak vergisinden kimler muaf?

ENFLASYON DÜZELTMESİ EK YÜK GETİRDİ

Kuzu, 2023 hesap dönemine ilişkin tüm kurumlar vergisi mükelleflerine uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemlerinin, beyanname hazırlıklarını olağanüstü zorlaştırdığını vurguladı. “Bir yandan kurumlar vergisi, bir yandan da aylık beyannamelerle uğraşan meslektaşlarımız çok yoğun bir tempoda çalışıyor” diye konuştu.

"MAKUL BİR UZATMA BEKLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e çağrıda bulunan Kuzu, “Tüm bu gerekçelerin değerlendirilmesini ve kurumlar vergisi beyannameleri için gerekli olan sürenin bir an önce uzatılmasını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN