Mart ayının gelmesiyle birlikte, yaz saati uygulamasına dair tartışmalar yeniden gündeme geldi. Avrupa ülkelerinde saatlerin ne zaman ileri alınacağı netleşirken, Türkiye'de ise yaz saati uygulamasının durumu merak ediliyordu. Yaz saati uygulaması hakkında bilmeniz gereken her şey...

YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Yaz saati uygulaması, kış aylarında gün ışığından daha fazla yararlanmak için saatlerin ileri alınması işlemidir. Genellikle mart ayının son pazar günü, Avrupa ülkelerinde saatler bir saat ileri alınırken, Türkiye'de ise 2016'dan itibaren uygulama kalıcı hale getirilmiştir.

Denetimli serbestlikte yeni dönem: İzmir’de üniversitelerle işbirliği başladı Denetimli serbestlikte yeni dönem: İzmir’de üniversitelerle işbirliği başladı

TÜRKİYE'DE YAZ SAATİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK MI?

Avrupa'da 30 Mart'ı 31 Mart'a bağlayan gece saatler 02:00'de bir saat ileri alınacak. Ancak Türkiye'de, 2016 yılında çıkarılan bir karar doğrultusunda yaz saati uygulaması sürekli hale getirilmiştir.

2016'DA NEDEN BÖYLE BİR KARAR ALINDI?

8 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 2016/9154 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile yaz saati uygulaması Türkiye'de kalıcı olarak kabul edilmiştir. Bu karar, özellikle enerji verimliliği ve gün ışığından daha fazla yararlanma amacıyla alınmıştır. 2025 yılında da saatler ileri alınmayacak ve Türkiye'deki saat uygulaması sabit kalacak.

Kaynak: Haber Merkezi