İzmir, Türkiye Atlama Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Halkapınar Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen organizasyonda 5 ilden 101 sporcu mücadele etti. 11-14 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen şampiyonada sporcular 1 metre ve 3 metre tramplen ile kule disiplinlerinde yarıştı. Büyükler ile genç A ve B kategorilerinde ise senkronize 3 metre tramplen ve senkronize kule müsabakaları yapıldı.
101 SPORCU DERECE İÇİN MÜCADELE ETTİ
Şampiyonaya 5 ilden 9 kulüp katıldı. Toplam 101 sporcu, farklı disiplinlerde en iyi dereceyi elde edebilmek için mücadele etti. Final karşılaşmalarının tamamlanmasıyla birlikte organizasyonda takım puanları da belli oldu.
SPORCU SAYISI 3 KATINA ÇIKTI
Türkiye Yüzme Federasyonu Atlama Teknik Kurul Başkanı ve Milli Takım Antrenörü Sercan Şen, 11-14 Ağustos tarihlerinde düzenlenen şampiyonaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şen, organizasyona 9 kulübün katıldığını ve final mücadelelerinin tamamlandığını söyledi. İzmir’de yeni tesisin açılmasıyla birlikte sporcu sayısının 3 katına çıktığını belirten Şen, 2028 ve 2032 Olimpiyatları için sporcu yetiştirmeye başladıklarını kaydetti.

ERKEKLERDE KAZANAN TAKIM
Kule ve tramplen atlama takım puanlarında erkekler genel klasmanında MAD-GSK ilk sırada yer aldı. Erkekler genel puanlamasında ikinci sırayı Güzelbahçe MAD-G Cimnastik SK, üçüncü sırayı ise Ege Dive Academy SK aldı.
KADINLARDA KAZANAN TAKIM
Kadınlar genel puanlamasında Ege Dive Academy SK birinci oldu. Ege Dive Academy Zirve SK ikinci, Elit Cimnastik SK ise üçüncü sırada yer aldı.
GENEL TASNİFTE ZİRVEDEKİ TAKIM
Şampiyonanın genel tasnif puanlarında Ege Dive Academy SK ilk sırada yer aldı. Genel tasnifte MAD-GSK ikinci, Ege Dive Academy Zirve SK ise üçüncü oldu. İzmir’de 11 Ağustos’ta başlayan Türkiye Atlama Şampiyonası, 14 Ağustos’ta final mücadelelerinin tamamlanmasıyla sona erdi.




