Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan Mehmet Öztürk (42), motosikletine kesilen 203 bin 965 TL’lik trafik cezasının ardından aracını ateşe verdi.
Olay, Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi’nde meydana geldi. Öztürk’ün alışveriş merkezi önünde park halinde bulunan motosikletine, ehliyet ve muayene eksikliği nedeniyle yüksek miktarda ceza kesildiği belirtildi.

PARK HALİNDEKİ MOTORA CEZA
Öztürk, motosikletinin sabit halde bulunduğu sırada ceza yazıldığını ifade etti. Yaklaşık 50 bin TL değerindeki motosiklet için kesilen cezanın, aracın değerinin üzerinde olduğunu belirtti.
“203 BİN LİRA CEZA YEDİM”
Yaşadığı durumu anlatan Mehmet Öztürk, “Durduğu yerde motoruma 203 bin 965 lira ceza yedim. Motorun üstünde yakalanmadım, ya da çevirmeye girmedim, herhangi bir olay anında giriş yaptığım bir yer yok. Drone'dan izleme ile motorla park ettiğim halde geldi polisler arkamdan, ehliyetim olmadığı için 203 bin lira ceza yazdı. Hatta küsuratı var, 204 bin lira ödeyemezdim bu parayı, 203 bin olarak ödeyeceğiz. Gerçi indirim de var yüzde 20 ödeyeceğiz. Asgari ücret çalışan birisi olaraktan. Bu ceza ödemem için en az bir sene geçmesi gerekiyor. Sonuçta evliyim, torun sahibiyim. Evimi bakmak zorundayım. Ama bu şekildeyken bu ceza yedim. İtiraz ediyorum, itirazlar içinde bulundum. Cezanın dolayı. Yani benim kullanmış olduğum motorun maliyeti sıfırını almış olsak bugün 50 bin lira. Ama yediğim ceza 204 bin lira. Yani onun için gerekenlerin yapılmasını istiyorum. Ya da itirazlarım ne kadar gider, ne yapılabilir, arkasında duracağım ve koşturmak da istiyorum. Bunalıma girdim nasıl ödeyeceğim ben bu cezayı? Ben iki tane çocuk besliyorum. İki tane torunum var. Bakmakla yükümlü olduğum bir evim var. Nasıl çıkacağım bu işin içinden? Hani elektriğim, suyum, doğalgazım, telefonum, yani şahsi giderlerim. Hani nasıl ödenir yani 203 kusurları bir ceza. Yani şu anda en basit bir araba almaya kalksam bu para. Araba parasına ceza ödeyeceğim. Sonuç belli. Ödenecek, bekleyecek, faiz üstüne faiz binecek, faiz üstüne faiz binecek. Artık sonra icra gelecek. Bu şekilde devam edip gideceğiz diye düşünüyorum” diye aktardı.
İTİRAZ SÜRECİ BAŞLATILDI
Kesilen cezaya itiraz ettiğini belirten Öztürk, süreci takip ettiğini ve konunun değerlendirilmesini beklediğini ifade etti.




