ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, Hürmüz Boğazı üzerinde devriye görevi yürüten Amerikan ordusuna ait AH-64 Apache helikopterinin İran tarafından düşürüldüğünü ileri sürdü. Trump, olayda görev yapan iki pilotun kurtarıldığını ve herhangi bir yaralanma yaşanmadığını belirterek, “ABD'nin bu saldırıya zorunlu olarak karşılık vermesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
HELİKOPTER UMMAN KIYILARI YAKINLARINDA DÜŞTÜ
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, AH-64 Apache tipi helikopterin Umman kıyıları yakınlarında devriye görevi sırasında düştüğü bildirildi. Açıklamada, helikopterde bulunan iki mürettebatın yaklaşık iki saat içerisinde kurtarıldığı ve sağlık durumlarının stabil olduğu kaydedildi.
OLAYIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
CENTCOM, helikopterin düşüş nedenine ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu. Yetkililer tarafından yapılan ilk açıklamalarda, olayın İran ateşi sonucu mu yoksa teknik bir arıza nedeniyle mi meydana geldiğine ilişkin resmi bir değerlendirme paylaşılmadı. Bazı ilk haberlerde olayın nedeninin henüz netlik kazanmadığı belirtildi.





